Media

СИСТЕМ АКРЕДИТОВАЊА МЕДИЈА | А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

15.03.2021.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмице у квалификацијама за СП 2022. Србија – Република Ирска (24. март, стадион “Рајко Митић” у Београду, 20.45 директан пренос телевизија Нова С) и утакмицу Србија – Португал (27. март, стадион “Рајко Митић” у Београду, 20.45, директан пренос телевизија Нова С) огранизован је на следећи начин:

Отворен од уторка 16. марта (12 часова) до недеље 21. марта (12 часова), по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве.

Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са мерама заштите је 50 за извештаче у новинарској ложи односно 16 за фоторепортере. Акредитације за обе утакмице ћемо делити медијима у просторијама ФС Србије, Теразије 3, осми спрат, у уторак 23. марта од 10 до 16 часова.

НАПОМЕНА: Преузимање акредитација неће бити могуће на стадиону на дан утакмице.

НОВИНАРИ

У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.

Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. С обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице и да је на стадиону снимање конференције за медије по завршетку утакмице дозвољено само власнику тв права и националним савезима, ФС Србије ће преко свог сајта и YouTube канала обезбедити преузимање материјала са конференције за медије у најбржем могућем року.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра.

Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.

Од уласка на стадион ношење маски је обавезно и споља и унутра.

У новинарској ложи са спољне стране биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.

ФОТОРЕПОРТЕРИ

Фоторепортери улазе на стадион кроз службени улаз “ФК Црвена звезда” (западна трибина) где ће преузети маркере.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

По силаску са степеница имаће могућност да кроз пролаз са леве или десне стране (не преко, већ испод терена) оду до излаза (жуте капије) у зону 2 (зелена зона) на позиције које су предвиђене за фоторепортере.

На свакој страни терена у току утакмице је могуће присуство максимално осам фоторепортера по четири у сваком ћошку уз размак од два метра.

Ношење маски је обавезно.

Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену и то преко атлетске стазе ка истичној трибини.

Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.

Излазак са стадиона је исти као и улазак.

Није дозвољено фотографисање конференције за медије по завршетку утакмице осим за фоторепортере ФС Србије и гостућујих селекција. ФС Србије ће проследити медијма материјал преко свог сајта у најбржем могућем року.

НАПОМЕНА: ФС Србије ће преко свог сајта такође обезбедити преузимање фотографија са утакмице у најбржем могућем року од завршетка првог и другог полувремена.

Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену).

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:

Медијски партнери ФСС

Медији који су редовно и на лицу места пратили активности А репрезентације Србије

Спортске редакције, односно медији

Остали информативини медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молимо да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.

Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0139.