Vesti

U19 "STEVAN ĆELE VILOTIĆ" | FINSKA DOBRA, SRBIJA BOLJA, SLEDI MEČ SA PORTUGALOM

22.09.2022.

Odličan fudbal prvog dana tradicionalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“. Na otvaranju Portugal je bio bolji od Francuske  – 2:0 (1:0), a u drugom meču Srbija je slavila protiv Finske – 3:1 (1:1). Duel se igrao u Subotici počeo je, samo za neupućene, iznenađujućim vođstvom gostiju iz Finske, jer su se gosti tokom svih 90 minuta igre predstavili kao respektabilan rival. Stvari su brzo došle na mesto posle izjednačujućeg gola Kabića. Sa tim ishodom se otišlo na odmor, a nastavak je doneo nova uzbuđenja. Finska je pokušavala iz veoma neugodnih kontri da ponovo iznenadi sastav selektora Jovana Damjanovića, ali u nekoliko navrata sjajnim intervencijama istakao se Kaličanin. I onda presuda, najpre posle prekida. U šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Lazetić i sada je već moglo lakše da se diše. Pet minuta pre kraja, naš sastav je kaznio jednu grešku u zadnjoj liniji Finaca, Jevremović se našao sam ispred golmana i stavio tačku na pobedu Srbije. U drgom kolu turnira, 24. septembra Srbija se sastaje sa Portugalom u Kuli (16,00), a Francuska i Finska se u istom terminu sastaju u Senti.

STRELCI: 0:1 Kilo 9, 1:1 Kabić 21, 2:1 Lazetić 73. 3:1 Jevremović 85. Gradski stadion u Subotici.

SRBIJA: Kaličanin, Mimović (76. Milosavić), Radojević, Leković (76. Đurđević), Kovačević (65. Miličić), Stjepanović (46. Milovanović), Petković (46. Miladinović), Lazetić, Baždar (65. Spasojević), Kabić (76. Jevremović), Šljivić (53. Mijatović).

FINSKA: Nokalainen, Jitolva (17. Oita), Galvez, Janson, Tauriainen (72. Taninen), Kujusalo, Limata, Kilo (62. Rokman), Lotjonen, Talvite (62. Helema, 86. Vidjeskog), Bušara (86. Lehtisalo).

Foto: N.Stantić