Vesti

U19 | SJAJNO IZDANJE OMLADINACA NA PREMIJERI MEMORIJALNOG TURNIRA "STEVAN ĆELE VILOTIĆ", SAVLADANA MAĐARSKA

07.09.2023.

Ubedljivo, sigurno, dopadljivo. Srbija Radovana Krivokapića, selekcije koja nas je prošle godine obradovala na Prvenstvu Evrope za kadete u Izraelu (3. mesto), sada u omladinskom uzrastu do 19 godina, na turniru koje nosi ime čoveka koji je srpskom i jugoslovenskom fudbalu podario mnoge asove, memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“. U prvom kolu savladana je Mađarska, usuđujemo se reći već posle 20-tak minuta igre, kada je na semaforu stajalo 2:0. Ušli su kapiten Aleksandar Stanković i saigrači na fantastičan način u meč, demonstrirali taktičku disciplinu, od starta pritisli rivala visokim presingom, usput ređali akcije koje su donele dva gola, a posle svega, mreža gostiju je mogla biti i punija. Prvo je sjajni Kosta Nedeljković iz drugog plana, ušao u šesnaesterac Mađarske, i onda sigurnom realizacijom doneo prednost Srbiji. Nije prošlo mnogo vremena kada je Stanković izveo korner, a Jovan Milošević glavom matirao mađarskog golmana. Potpuna demonstracija sile, jer bilo je još nekoliko prilika koje su mirisale na gol, ali malo sreća na strani gostiju, malo odsustvo koncentracije u završnici, uticali su da Mađari izađu iz nokdauna. Imali su i oni priliku da iz jedanaesterca smanje prednost, ali sjajno je reagovao Luka Lijeskić. U nastavku su ipak došli do radosti, ali Jan Karlo Simić je brzo vratio stvari na svoje mesto za konačnih – 3:1. U drugom meču dana Crna Gora je priredila veliko iznenađenje i savladala Francusku u Senti 2:0 (1:0). Drugo kolo na programu je 9. septembra, Srbija se sastaje upravo sa Crnom Gorom, u Kuli od 17,00, a Francuska i Mađarska se u isto vreme sastaju u Senti.

STRELCI: 1:0 Nedeljković 9, 2:0 Milošević 18, 2:1 Huščar 46, 3:1 Simić 49. Gradski stadion u Subotici. Sudija: Nikola Radaković

SRBIJA: Lijeskić (81. Marinković), Nedeljković (81. Đekić), Vukičević, Srafimović, Bukinac (81. Mirosavić), Simić (85. Kovačev), Petrović (71. Petrović), Šljivić (71. Mladenović), Stanković (81. Mirčetić), Mijatović (81. Simin), Milošević (71. Bubanj).

MAĐARSKA: Pešči, Bodnar (60. Svoboda), Almasi, Kočiš (75. Vas) , Vinler, Kovač (60. Mohoš), Okeke, Huščar, Peto (60. Tot), Umatum, Klauš (75. Pešti).