U 17

U17 EURO | VLADIMIR PETROVIĆ PIŽON, ČLAN IO FS SRBIJE, O DOSADAŠNJEM UČINKU I PREDSTOJEĆEM ČETVRTFINALU (VIDEO)

26.05.2023.

Uoči četvrtfinalnog susrereta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i duela između Poljske i Srbije za naš sajt govorio je je Vladimir Petrović Pižon, član Izvrnšog odbora Fudbalskog saveza Srbije i jedan od članova delegacije naše organizacije na završnom turniru u Mađarskoj.

Podsetimo, uz naše momke su još i direktor mlađih selekcija Nikola Lazetića i koordinator Instruktorske službe FS Srbije Igor Matić.

Vladimir Petrović je uz našu kadetsku selekciju od samog okupljanja i starta priprema u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

„Atmosfera je izvanredna, vidi se i po momcima da su vrlo ozbiljno shvatili ovo takmičenje, kao i ceo stručni štab na čelu sa selektorom Aleksandrom Lukovićem, koji radi fantastičan posao i veoma sam zadovoljan stavom čitavog tima. Od ranije sam upoznat sa kvalitetima naše reprezentacije i mislim da smo u toj prvoj utakmici možda malo i potcenili Sloveniju, jer smo pre šampionata Evrope odigrali dve prijateljske utakmice sa njima i lako ih rešili u svoju korist. Ali zato nam je dobro i došla ta šok terapija pre duele sa Italijom i Španijom, protiv kojih su naši dečaci stvarno izuzetno odigrali i pokazali svoj pravi kvalitet. Selekcija Poljske je vrlo nezgodna ekipa koja igra baš tvrd fudbal, koji nam nekad odgovara, a nekad i ne. Mislim da možemo da napravimo dobar rezulat”, rekao je Petrović.

Mlađe selekcije Fudbalskog saveza Srbije u kontinuitetu ostvaraju fantastične rezultate i redovni su učesnici završnih turnira.

„Uvek smo imali kvalitetan rad sa mlađim selekcijam, sada je samo dodatno potvrđeno. Ukoliko ova generacija savlada Poljsku, ne samo da ćemo se plasirati među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, već i po prvi put na Svetsko prvenstvo u ovom uzrastu, što bi bio vanserijski rezultat. Ranije smo imali manje uspeha sa A timom, ali su sada došla neka lepša i bolja vremena. Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, očekujemo da se posle 24 godine plasiramo i na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj. Nadamo se dobrom rezultatu naših kadeta sutra, svi živimo za to“, istakao je naš proslavljeni as.

Tokom turnira u Mađarskoj sa tribina stiže fantastična podrška naših navijača. Tokom utakmice Vam non-stop prilaze i pitaju za zajedničku fotografiju, gotovo da ne možete da ispratite utakmicu.

„Da, dosta naši ljudi je na tribinama. Tu su deca koja treniraju fudbal, kao i odrasli ljubitelji fudbal, te su me zamolili su zajedničku fotografiju, a ja sam svima rado izašao u susret”, kroz osmeh je odgovorio legendarni Pižon.