Vesti

U17 EURO | KADETI POČELI PRIPREME, U PETAK ODLAZAK NA KIPAR, PRVI RIVAL UKRAJINA, 20. MAJA

15.05.2024.

Selektor Jovan Damjanović okupio je kadetsku reprezentaciju Srbije (U17) pred Evropsko prvenstvo 2024, koje se održava na Kipru od 20. maja do 5. juna. Uz osmehe i dobro raspoloženje, Orlići danas počinju sa pripremama, koje će trajati do petka u Beogradu i Staroj Pazovi, nakon čega će krenuti za Larnaku.

Srbija će na otvaranju 20. maja, u grupnoj fazi, igrati protiv Ukrajine (Paralimni, 17.00), tri dana kasnije sledi duel sa domaćinom (Larnaka, 19.30), a na zatvaranju grupe protiv Češke 26. maja (Larnaka, 19.30). Dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Podršku kadetskoj reprezentaciji Srbije pružili su Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FSS i Vladimir Petrović, član izvršnog odbora FSS.


Seleketor Jovan Damjanović govorio je za sajt FSS o prvim impresijama po okupljanju, kao i planovima Orlića do polaska na Kipar.

”Izvanredan ambijent, koji ovu grupu momaka krasi od samog početka, trudili smo se da to zajedno kreiramo. Tu su stari igrači, ima i novih, neki su igrali i za starije generacije, ali me raduje da se svi brzo uklapaju u grupu. To je osnov da bismo mogli bilo čemu da se nadamo. Zadovoljan sam momcima, drago mi je kad vidim da su svim srcem ovde, da im prija ovo okruženje. Očekujem da nastavimo u ritmu iz kvalifikacija”, rekao je selektor Damjanović.

”Imamo tri kompletna dana ovde za rad, da se dobro pripremimo, potom nas očekuje put u petak uveče, a potom tamo imamo dodatna dva dana priprema za utakmicu sa Ukrajinom. Imamo jasnu viziju fudbala koji hoćemo da igramo. Igrači znaju šta želimo da radimo, trudimo se da ponavljamo stvari koje su važne, da budemo konstantni. Važno je da imamo dobru komunikaciju, verujemo jedni u druge i to je naš najveći benefit”, dodao je selektor.