Вести

U17 ЕУРО | КАДЕТИ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ, У ПЕТАК ОДЛАЗАК НА КИПАР, ПРВИ РИВАЛ УКРАЈИНА, 20. МАЈА

15.05.2024.

Селектор Јован Дамјановић окупио је кадетску репрезентацију Србије (U17) пред Европско првенство 2024, које се одржава на Кипру од 20. маја до 5. јуна. Уз осмехе и добро расположење, Орлићи данас почињу са припремама, које ће трајати до петка у Београду и Старој Пазови, након чега ће кренути за Ларнаку.

Србија ће на отварању 20. маја, у групној фази, играти против Украјине (Паралимни, 17.00), три дана касније следи дуел са домаћином (Ларнака, 19.30), а на затварању групе против Чешке 26. маја (Ларнака, 19.30). Две најбоље селекције из групе обезбедиће пласман у четвртфинале Европског првенства.

Подршку кадетској репрезентацији Србије пружили су Никола Лазетић, директор млађих селекција ФСС и Владимир Петровић, члан извршног одбора ФСС.


Селекетор Јован Дамјановић говорио је за сајт ФСС о првим импресијама по окупљању, као и плановима Орлића до поласка на Кипар.

”Изванредан амбијент, који ову групу момака краси од самог почетка, трудили смо се да то заједно креирамо. Ту су стари играчи, има и нових, неки су играли и за старије генерације, али ме радује да се сви брзо уклапају у групу. То је основ да бисмо могли било чему да се надамо. Задовољан сам момцима, драго ми је кад видим да су свим срцем овде, да им прија ово окружење. Очекујем да наставимо у ритму из квалификација”, рекао је селектор Дамјановић.

”Имамо три комплетна дана овде за рад, да се добро припремимо, потом нас очекује пут у петак увече, а потом тамо имамо додатна два дана припрема за утакмицу са Украјином. Имамо јасну визију фудбала који хоћемо да играмо. Играчи знају шта желимо да радимо, трудимо се да понављамо ствари које су важне, да будемо константни. Важно је да имамо добру комуникацију, верујемо једни у друге и то је наш највећи бенефит”, додао је селектор.