Vesti

U17 EURO | DVA GOLA MALO PROTIV SLOVENIJE (VIDEO)

18.05.2023.

 

STRELCI: 0:1 Pejičić 4, 0:2 Topalović 10, 0:3 Jakupović 34, 0:4 Hrvatin 54, 1:4 Cvetković 66, 2:4 A.Petrović 80.Trening centar FS Mađarske. Sudija: J.Robinson (Engleska)

SRBIJA: Džodić, Simić (88. Milosavljević), A.Popović, Đurić, Petrović, Maksimović, Avdić (40. Mitrović), Subotić (46. M.Popović), Cvetković, Sremčević (59. Delibašić). Selektor Aleksandar Luković

SLOVENIJA: Trivunčević, Kerin, Golič, Obrić, Tomšič, Hrvatin, Pejičić (72. Bakšić), Veber (54. Jelen), Topalović (72. Kutoš), Bendra, Jakupović (86. Mlakar). Selektor Mišo Brečko

Kadetska reprezentacija Srbije (U17)  poražena je u meču prvog kola grupne faze Prvenstva Evrope u Mađarskoj od Slovenije – 2:4 (0:3). Sve je rešeno već u ranoj fazi utakmice kada je Slovenija iskoristila  individualne greške u igri naše selekcije i stekla dva gola prednosti.

Srbija je mogla da se rezultatski vrati u meč posle dobrih prilika i pokušaja, pre svih Cvetkovića i Subotića, ali nedostajalo je i malo sreće, jer je u jednoj situaciji prečka bila saveznik Slovenije. I baš u periodu naše dominacije, usledio je kontranapad Slovenaca i realizacija Jakupovića za sada već ubedljivo vođstvo.

U nastavku je selektor Aleksandar Luković izvršio nekoliko izmena, ali Slovenija je ponovo došla do gola, strelac je bio Hrvatin. Imala je i Srbija prilika, nekoliko pokušaja, ali bez prave završnice. Sve do 66. minuta kada je ipak naplaćen veliki trud, Cvetković je uputio dobar udarac koji Trivunčević nije mogao da brani.

Do kraja meča igralo se uglavnom na polovini Slovenije, videli smo nekoliko dobrih pokušaja „orlića“, a posle fenomenalnog udarca A.Petrovića Srbija je postigla i drugi gol. Ostalo je bilo desetak minuta do kraja meča, ali nije bilo promene rezultata. U 2. kolu Srbija se sastaje sa Italijom, u nedelju 21. maja od 20,00.