Vesti

U17 EURO | SELEKTOR ALEKSANDAR LUKOVIĆ I ANDREJ PETROVIĆ POSLE MEČA SA SLOVENIJOM (VIDEO)

18.05.2023.

Srbija je na startu Prvenstva Evrope (U17) u Mađarskoj poražena od Slovenije, a posle meča izjave za sajt FSS dali su selektor Aleksandar Luković i strelac drugog gola, Andrej Petrović.

-Rezultat svakako nikome ne prija. Činjenica je da nismo dobro otvorili utakmicu u prvih 15 minuta, relativno brzo smo primili dva gola i posle toga je dosta teško da se ekipa vrati u meč. Odnos je bio pravi, dali smo sve od sebe, ali na ovom nivou takmičenja potrebna je veća koncentracija. Imali smo problema u tranziciji i tako smo i primili dva gola. Drugo poluvreme je bilo dosta kvalitetnije, falilo je više koncentracije u završnici akcija pa da rezultat ode u drugom smeru. Ja kao selektor preuzimam odgovornost za poraz. Uradićemo detaljnu analizu i pokušati da mnogo bolje pripremimo utakmicu protiv Italije. Momcima nemam šta da zamerim, idemo dalje, ali očigledno nekim težim putem nego što smo očekivali – rekao je selektor Aleksandar Luković.
Andrej Petrović, strelac drugog gola za Srbiju, postigao je verovatno najlepši gol na meču.

-Teško je izneti bilo kakve utiske posle ovakve utakmice. Pristup je bio maksimalno ozbiljan, ali smo napravili neke individualne greške koje ne bi smele da nam se dešavaju na ovako važnom takmičenju. Tako smo i primili prva dva gola, posle i treći i bilo je jako teško da se vratimo u drugom poluvremenu. Izvukli smo maksimum, izašli gore visoko, dali dva gola, ali je bilo suviše kasno za neki veći preokret. Dao sam lep gol, ali sve to pad au zaborav jer nismo uspeli da osvojimo bodove. Nema nazad, porazi su sastavni deo fudbala. Glave gore, pokušaćemo protiv Italije i Španije da popravimo utisak. Ništa nije gotovo – izjavio je Andrej Petrović.