U 17

U VEOMA TEŠKIM USLOVIMA ZA IGRU KADETI ITALIJE BOLJI OD “ORLIĆA”

12.02.2019.

Na veoma teškom terenu fizički dominantnija selekcija Italije bolje se snašla i savladala naše kadete (U-17) u prvoj od dve provere – 3:0(1:0).

 STRELCI: 1:0 Kudrig 28, 2:0 Espozito (iz jedanaesterca) 52, 3:0 Lamani 83. Stadion: Tamaji del Bruđera. Sudija: Mateo Delapikola (Italija).

ITALIJA: Molia, Lamana, Pirota, Tonja, Espozito, Kudrig, Rušeri, Skizato (od 82. Panada), Riko (od 68. Moreti), Brentan (od 68. Kestari), Arloti (od 76. Kapone).

SRBIJA: Stanković (od 65. Slavković), Despotovski, Drezgić, Kremenović (od 55. Smiljković), Kljajić (od 80. Rogan), Luković (od 80. Kuzmanović), Blagojević (od 65. Đurasović), Ergelaš (od 65. Rašković), Baić (od 80. Mladenović), Čolić, Miladinović (od 55. Simić).

Po blatu i natopljenom terenu nije bilo prostora za igru, pa se često išlo na duge lopte i mnogo duela gde je do izražaja dolazila snaga domaće selekcije koja je znala da iskoristi svoje fizičke kapacitete. 

Nije bilo mnogo prilika ali je Italija bila neumoljiva u realizaciji. Prvi gol su domaćini postigli posle dodavanja i jakog šuta Kudriga, a drugi gol je bio rezultat  nespretnog penala.

U finišu meča je naša odbrana bila nesmotrena i Lamaniju nije bilo teško da se upiše u strelce i postavi konačan rezultat.Vredi istaći da smo imali nekoliko prilika posle kojih smo ugrozili gol Italije, dolazili su naši igrači u zonu šuta, ali odbrana Italije je delovala spremno.

Sledeći meč istih rivala  je u četvrtak u Pordenoneu.

Oba meča poslužiće stručnom štabu selektora Milana Kuljića kao dobra priprema za drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u kojima smo domaćini (26.mart – 1.april) a rivali su nam Francuska, Švedska i Slovačka. Generalna proba za te duele biće 5. i 7. marta  kada će Srbija biti domaćin kadetima Bosne i Hercegovine.

Selektor Milan Kuljić
-Evidentna je razlika i lako vidljivo da su Italijani uveliko u prvenstvu ( odigrali već 5 kola) dok je nas ova utakmica zatekla u sred priprema. Ali svakako sjajno iskustvo za ovu selekciju koja nije imala prilike do sada da igra sa nekom od top 5 selekcija – rekao je Milan Kuljić.
Uslovi za igru su bili teški…
-Zadovoljan sam tempom igre po jako teškom terenu i viđenom pravom takmičarskom utakmicom. Mislim i da je rezultat previsok prema prikazanoj igri ali svakako može da nam posluži da shvatimo da se na nivou kome težimo i najmanja greška surovo kažnjava. Utakmica se igra od prvog do poslednjeg minuta a ne na momente kao što smo mi pokazali.
Bilo je grešaka…
-Prvo da kažem da su svi pozvani igrači imali priliku da igraju. A individualne greške kod dva gola u finišu utakmice su posledica visokog ritma i trenutnog manjka fizičke pripremljenosti. Moram na kraju da naglasim,i pored poraza veoma korisna utakmica za nas sa ekipom koja ima visoke ambicije i sjajan tim.