Vesti

SVEČANO U NOVOM SADU | SELEKTOR RADOVAN KRIVOKAPIĆ URUČIO UEFA TROFEJ NAJBOLJEM STRELCU KADETSKOG PRVENSTVA EVROPE, JOVANU MILOŠEVIĆU

25.07.2022.

Utakmica trećeg kola Mocart BET Super lige Srbije između Vojvodine i Spartaka u Novom Sadu, počela je prigodnom svečanošću na sredini terena gde je selektor U-17 reprezentacije Srbije Radovan Krivokapić uručio UEFA trofej mladom Jovanu Miloševiću, najboljem strelcu nedavno završenog Evropskog kadetskog prvenstva u Izraelu.

Talentovani napadač Vojvodine tresao je mreže protivnika u sve tri utakmice grupne faze, protiv Belgije (1:1), Španije (1:1) i Turske 2:1, postigao je pobedonosni pogodak u četvrtfinalnom meču protiv Danske (2:1), a upisao se u strelce i na utakmici sa Holandijom u kojoj naši momci posle hrabre igre i nerešenog rezultata (2:2) nisu uspeli u seriji penala da se domognu velikog finala.

Evropsko prvenstvo završeno je trijumfom Francuske koja je bila bolja od Holandije sa 2:1, ali nijednom igraču u završnici turnira nije pošlo za rukom da ugrozi primat srpskog reprezentativca. Milošević je sa pet golova sačuvao prvo mesto na listi strelaca, ispred Alfonsa Moreire iz Portugala i Žardela Kange iz Švedske, koji su postigli po četiri.