Vesti

PROF. DR JOVAN ŠURBATOVIĆ O ODLUCI UEFA: NAJBOLJE MOGUĆE REŠENJE

17.03.2020.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije, u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija učestvovao je generalni sekretar naše organizacije Jovan Šurbatović:

„Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku.

I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta.

Predsednik Čeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak.

Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu.

Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine“ – izjavio je Jovan Šurbatović za sajt FSS.