Arhiva

Srbija savladala Mađarsku za finale Balaton Kupa i meč protiv Belorusije

28.07.2017.

Ženska A selekcija pobedu je ostvarila posle penal serije 5:4 (1:1). U finalu u nedelju Srbija će od 17.30 igrati protiv Belorusije koja je u drugom polufinalu sa 1:0 bila bolja od Rumunije. 

U mađarskom gradu Balatonfuredu ženska A selekcija Srbije odigrala je prvi meč na Balaton Kupu protiv domaćina Mađarske i pobedila jedanaestercima sa 5:4. Posle 90. minuta bilo je 1:1. Srbija je povela u 20. minutu golom Marije Radojičić na dodavanje Biljane Bradić. Izjednačenje Mađarskoj donela je Mađarik u 81. minutu. Do kraja se nije menjao rezultat, tako da je pobednik morao da bude odlučen penal serijom u kojoj su za našu reprezentaciju pogotke postigle Jelena Čanković, Alegra Poljak, Tijana Filipović, Mirela Tenkov i Violeta Slović, dok je odlučujući momenat bila odbrana Kostićeve koja je zaustavila šut Mađarice Sizar u poslednjoj seriji.

Selektor Goran Sretenović odlučio je da počne meč u sledećem sastavu:

Na golu je bila Milica Kostić, a ispred nje Oršoja Vajda, Marijana Jankov, Milica Mijatović, Violeta Slović (kapiten), Nevena Damjanović, Alegra Poljak, Krstina Pantelić, Marija Radojičić, Jelena Čanković, Biljana Bradić, dok su na klupi bile Sara Cetinja (golman), Tijana Filipović, Ana Šćepanović, Jovana Stojanović, Nikoleta Nikolić, Aleksandra Lazarević, Miljana Ivanović (debitovala, ima samo 17 godina), Mirela Tenković, Marija Vuković.

Sretenović je izvršio pet izmena, tako da su na terenu bile od 57. minuta Lazarević (Vajda), od 65. minuta Vuković (Bradić), Filipović (Mijatović) i od 76. minuta Tenkov (Pantelić), Ivanović (Radojičić).

Za Mađarsku, selektor je Edina Marko, igrale su: Biro, Pap (69. A. Nađ), Telosi, Zeitl (46. Sabo), Tot, Fenivesi (90. Šmucer), Sizar, Mozdosi, Zeler (38. L. Nađ), Rac (69. Mađarik), Nemet.

Meč je sudila Rebeka Velš iz Engleske.

Srbija je napravila korak napred u odnosu na prošlogodišnje učešće na Balaton Kupu kada je osvojila treće mesto.