A selekcija

ORLOVI U DABLINU | SRBIJA DOMINIRALA I NADIGRALA REPUBLIKU IRSKU, DOMAĆIN UZ MNOGO SREĆE OSVOJIO BOD (VIDEO)

07.09.2021.

Reprezentacija Srbije igrala je nerešeno u Dablinu – 1:1 (0:1) sa Republikom Irskom u meču 5. kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta u Kataru. Orlovi su odigrali fantastičnu utakmicu, dominirali su Tadić i drugovi, propustili veliki broj prilika, po igri zaslužili da pobede, ali jedan nesrećan detalj ostavio je Srbiju bez sva tri boda.

STRELCI: 0:1 Milinković – Savić 20, 1:1 Milenković 80 (ag.). Stadion: Aviva u Dablinu. Sudija: Hose Marija Sančez Martinez (Španija)

REPUBLIKA IRSKA: Bazunu, Omobamidele, Dafi, Igan, Doerti, Mekgret (66. Horgan), Kulen (66. Molumbi), Hendrik (78. Hurihejn), Meklin, Brauni (58. Robinson), Ajda (79. Kolins). Selektor Stiven Keni

SRBIJA: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Đuričić (70. Radonjić), Gudelj, Milinković Savić, Kostić (87. Lazović), Tadić (83. Maksimović), Vlahović (70. Jović), A. Mitrović. Selektor Dragan Stojković

Dobro je Srbija ušla u meč, ozbiljno, odgovorno, veoma motivisano i agresivno. Igrali su izabranici selektora Dragana Stojkovića visok presing, pritisli protivnika na njegovoj polovini, naterali da greši. Imali su Orlovi daleko veći posed, kontrolisali dešavanja na terenu. I malo je nedostajalo da takav pristup veoma brzo valorizujemo. Igrao se peti minut kada su Irci u zadnjoj liniji pogrešili, a Dušan Vlahović izašao sam ispred golmana Bazuna. Usledio je dobar udarac, ali Irac je na vreme ušao u šut i onomogućio radost gostiju. Nismo, ipak, dugo čekali na vodeći gol. Dušan Tadić je izveo korner u 20. minutu, Sergej Milinković – Savić je krenuo kao prvoj stativi, udario loptu glavom i radost je mogla da počne. Gol koji smo hteli, gol koji smo zaslužili. Bilo je prilika da prednost udvostručimo, pokušao je Nikola Milenković, zatim i Aleksandar Mitrović, ali na odmor se otišlo sa plus jedan.

Nastavak je doneo sličnu priču. Kao i u prvom delu, odličan, visok presing naših momaka koji je pravio velike probleme Ircima. To ih je nateralo da preskaču sredinu terena, ali naša zadnja linija je veoma dobro delovala. I onda za kratko vreme dve sjajne prilike, u obe je glavni akter bio Aleksandar Mitrović, ali Bazunu je večaras pravio čuda. Neverovatno kako je „refleksno“ uspeo da spreči pogodak. Sredinom drugog dela, selektor Dragan Stojković je izvršio i dvostruku izmenu, Vlahovića i Đuričića zamenili su Luka Jović i Nemanja Radonjić. I brzo smo došli do nove prilike, Radonjić je pokušao u dva navrata, ali Irci su i sada uspeli da se izvuku. Prosto je neverovatno da rezultat nije bio ubedljiviji u našu korist. I onda, rekli bismo, nepravda. Nadigrani Irci stižu do izjednačenja. Sergej Milinković – Savić je napucao lotu u Nikolu Milenkovića, a ona se od njega odbila iza leđa Predraga Rajkovića. Bilo je ostalo malo vremena za novu promenu rezultata.