A selekcija

SMS I FILIP KOSTIĆ | ONI U BARAŽ, MI NA SVETSKO PRVENSTVO, SVI SREĆNI

15.11.2021.

Sjajno raspoloženje među reprezentativcima Srbije posle velikog trijumfa nad Portugalijom i overenog plasmana na Mundijal u Kataru. Usred Lisabona na pleća je oborila veliku Portugaliju i overila kartu za Svetsko prvenstvo. Verovali su puleni Dragana Stojkovića i pre utakmice da će uspeti da savladaju izabranike Fernanda Santosa, jednu od najboljih reprezentacija na svetu – i na kraju uspeli.
Veznim redom je komandovao fudbaler Lacija Sergej Milinković Savić. Bio smiren i konstantan tokom svih 90 minuta. Posle susreta je pucao od sreće i istakao da se Portugalcima obilo o glavu što su hteli da izvuku nerešen rezultat i na mala vrata izbore plasman na Mundijal u Kataru.

„Oni u baraž, mi na Svetsko prvenstvo, svi srećni. Zaslužili smo, držali loptu 90 minuta. Trebala nam je pobeda to smo pokazali od prvog minuta, oni su pokazali da su išli na bod. Svi smo srećni idemo u Katar. Nema tu šta da se priča“.

SMS ne krije da mu je večerašnji trijumf, najveći u karijeri.

„Sigurno najveća pobeda. Velika stvar. Uradili smo ono što je trener od nas tražio, trudili se, radili naporno od prvog dana i uspeli“.

Zadovoljstvo nije krio ni Filip Kostić.

„Ušli smo dosta skocnentrisano u utakmicu, išli smo na pobedu. Velika pobeda za nas, narod, za Srbiju. Konačno je došao red na nas da budemo najbolji“.

Koji je to recept primenio selektor Stojković?

„Dobili smo puno na samopouzdanju. Igrali sve bolje i bolje. Vidite i sami da stvaramo dosta šansi, a to je najteži deo. Presrećni smo i idemo da slavimo“, rekao je Kostić.