А селекција

СМС И ФИЛИП КОСТИЋ | ОНИ У БАРАЖ, МИ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, СВИ СРЕЋНИ

15.11.2021.

Сјајно расположење међу репрезентативцима Србије после великог тријумфа над Португалијом и овереног пласмана на Мундијал у Катару. Усред Лисабона на плећа је оборила велику Португалију и оверила карту за Светско првенство. Веровали су пулени Драгана Стојковића и пре утакмице да ће успети да савладају изабранике Фернанда Сантоса, једну од најбољих репрезентација на свету – и на крају успели.
Везним редом је командовао фудбалер Лација Сергеј Милинковић Савић. Био смирен и константан током свих 90 минута. После сусрета је пуцао од среће и истакао да се Португалцима обило о главу што су хтели да извуку нерешен резултат и на мала врата изборе пласман на Мундијал у Катару.

„Они у бараж, ми на Светско првенство, сви срећни. Заслужили смо, држали лопту 90 минута. Требала нам је победа то смо показали од првог минута, они су показали да су ишли на бод. Сви смо срећни идемо у Катар. Нема ту шта да се прича“.

СМС не крије да му је вечерашњи тријумф, највећи у каријери.

„Сигурно највећа победа. Велика ствар. Урадили смо оно што је тренер од нас тражио, трудили се, радили напорно од првог дана и успели“.

Задовољство није крио ни Филип Костић.

„Ушли смо доста скоцнентрисано у утакмицу, ишли смо на победу. Велика победа за нас, народ, за Србију. Коначно је дошао ред на нас да будемо најбољи“.

Који је то рецепт применио селектор Стојковић?

„Добили смо пуно на самопоуздању. Играли све боље и боље. Видите и сами да стварамо доста шанси, а то је најтежи део. Пресрећни смо и идемо да славимо“, рекао је Костић.