A selekcija

Slavoljub Muslin i Branislav Ivanović pred Moldaviju

01.09.2017.

Presudiće naša motivacija i kvalitet, a pošto želimo pobedu, onda moramo da se setimo prvih dvadeset minuta iz Kišinjeva

Najbolja reprezentacija Srbije se nalazi na četiri koraka do plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a pred Ivanovića i drugove je 2. septembra ispit sa Moldavijom, rivalom koga smo savladali ubedljivo u prethodnom duelu u Kišinjevu, ali i selekcijom koja zahteva maksimalnu mobilnost kako bi osvojili već upisane bodove. I to je osnovna poruka sa poslednje konferencije za medije selektora Slavoljuba Muslina i kapitena Branislava Ivanovića.
-Zadovoljan sam kako smo se pripremili za ovaj meč, ali i ono što nas očekuje kasnije –ne ostavlja dilemu Slavoljub Muslin.- Igrači su bili dobro raspoloženi, skoncentrisani i motivisani. Sada smo fokusirani samo na Moldaviju i pobedu koja bi nam donela još veće samopouzdanje pred odlazak u Dablin.
Selektor Srbije ne krije da smo favoriti, kao i da je to obaveza više za sve…
-Šta može biti presudno u ovom meču? Naša motivicija i kvalitet koji imamo u odnosu na Moldaviju. Znamo, međutim, kako je bilo u uvodnim minutima u Moldaviji, gledali smo ih i u meču sa Austrijom u Beču, tako da smo se dobro spremili. Ono što želimo jeste brzi gol, ali i ako ga budemo postigli, utakmica traje 90 minuta i moramo biti do kraja skoncentrisani.


Branislav Ivanović ističe da od prvog minuta on i saigrači moraju biti na željenom nivou…
-Ako želimo da pobedimo Moldaviju onda moramo da se setimo prvih 20 minuta iz Kišinjeva. Moramo da budemo na svom nivou, skoncentrisani 90 minuta, kako bi utakmicu završili onako kako mi želimo- jasan je Branislav Ivanović.
Samo pobeda ili i dobar utisak? Selektor i igrači žele, naravno, i jedno i drugo, ali bodovi su najvažniji…
-Svaka dobra utakica daje igračima samopouzdanje za sledeći meč. Rezultat je najvažniji, a bilo bi dobro da odigramo i dobro i kvalitetno i naravno zabeležimo pobedu.Bodovi su prioritet.
Nije tajna, Srbija u kvalifikacijama igra fudbal za oči, za gol više, a tome u prilog zavidna efikasnost.
-Mislim da smo od prve utakmice u kvalifikacijama pokazali da igramo ofanzivno, takvi su nam i rezultati. Uvek želimo gol više od protivnika. Da, primali smo golove posle nekih grešaka, ali one se dešavaju u fudbalu, samo je važno da ih svedemo na minimu – ističe kapiten reprezentacije.
Selektor nema dilema kada se radi o sastavu i formaciji za meč sa Moldavijom…
-Igraćemo sa najboljim sastavom a protiv ekipa koje igraju defanzivno potrebno nam je i više napadača. Ne vidim razlog zašto bi igrali sa manje. Hoćemo pobedu, hoćemo nova tri boda i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo.
Zbog kartona neće igrati Luka Milivojević i Vladimir Stojković…
-Što se tiče Milivojevića, nedostajaće nam, ali imamo dobrih igrača, a primera radi Gudelj je dobro odradio posao u minulom meču i on je svakako jedna od solucija za meč sa Moldavijom. Uglavnom, kada su kartoni u pitanju, povešćemo računa da oni koji već imaju opomenu, ne budu u problemu pred meč sa Irskom.
Kapiten Ivanović ne želi da se bavi kalkulacijama i podseća da su praktično četiri selekcije u igri za plasman na Svetsko prvenstvo…
-Spremamo se tako da je svaka utakmica do kraja kvalifikacija za nas odlučujuća.U igri za plasman su četiri ravnopravne selekcije i neće nam biti lako. Ni sada protiv Moldavije koja ima svoj stil igre. Protiv Austrije su imali i jednu veoma dobru priliku,tako da moramo biti fokusirani i spremni od prvog minuta.I kada to kažem, onda mislim na svaki meč do kraja kvalifikacija.


O pritisku koji se podrazumeva Ivanović ne želi mnogo da priča…
-Svaka utakmica nosi neki pritisak i priča je za sebe.Mi smo navikli na pritisak u klubovima i naravno u dresu reprezentacije, tako da sigurno znamo da se nosimo sa tim. I ne bih sada o onome što nas očekuje u Dablinu, prvo Moldavija a onda ćemo glavom biti sto odsto u tom meču koji može mnogo toga da odluči.
Na kraju o rekordu koji se približava kada se radi o broju odigranih utakmica Branislava Ivanovića u najdražem dresu…
-Posle karijere ću imati vremena da se bavim tim stvarima, sada mi je samo važno da budem zdrav i spreman za ono što se očekuje od mene – rekao je kapiten Srbije.
Utakmica Srbija – Moldavija igra se u subotu, 2. septembra od 18,00 na travi stadiona Partizana. Istog dana u okviru naše grupe sastaju se Gruzija – Republika Irska, odnosno Vels – Austrija.