SEMINAR POVODOM OBNOVE UEFA LICENCI | LJUPKU PETROVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

01.01.2023.

U hotelu M održan je seminar povodom obnove UEFA licenci. Srpski stručnjaci, kao i gosti iz regiona su se edukovali kroz predavanja Miloša Miljanića, direktor Centra za edukaciju FSS, Gorana Sretenovića i Marka Stojanovića, a drugog dana Miloša Milojevića, trenera Crvene zvezde, Gorana Čumiać, trenera u A timu Srbije i ponovo Gorana Sretenovića.

Da sve protekne u najboljem redu pobrinuli su se najiskusniji Ljubiša Tumbaković, Milovan Đorić, Ljupko Petrović i Milorad Kosanović. Poslednji je bio i najraspoloženiji za interakciju sa naslednicima, posle svake teme uključivao se i do detalja prenosio iskustva, ali i opažanja kad je struka u pitanju.

Radni dan je startovao uručivanjem Ljupku Petroviću plaketu za životno delo od Ljubiše Tumbakovića, predsednika Organizacije trenera FSS. Stručnjak velike karijere, čovek koji je osvojio Evropu sa Crvenom zvezdom, bio šampion države sa Vojvodinom, trener ogromnog znanja, definitivno je ostavio veliki trag na ovim prostorima. Po svemu ostvarenom zaslužio je priznanje i region i fudbalski svet će pamtiće ga kao velikog šampiona.

U nastavku programa Ljubiša Tumbaković je bio pozitivno iznenađen prisustvom šezdesetak polaznika.

– Interesantno za struku je da se pojavljuje velika grupa mladih trenera. Mnogo je lepo i ostavlja poseban utisak da imamo potencijal, koji eventualno u nekom periodu ispred nas izdefiniše novu grupu trenera, koji će biti malo bogatstvo srpskog fudbala. Ljupko Petrović je zaslužio nagradu, radom prisutnošću u trenerskom poslu već godinama. To su lepe stvari, ali meni je žao što starije kolege polako izlaze iz fudbala. Opet, lepo je da se neko seti, kao trenerska organizacija. Slušali smo zanimljive diskusije, ima materijala da ljudi koji vode fudbal ne moraju da brinu o struci u budućnosti – pohvalio je i mlađe naraštaje Tumbaković.

Milica Đorić, sekretar trenerske organizacije FS Srbije, objavila je da su predavanje za UEFA PRO licencu pohađali: Perica Ognjenović, Dragan Radojičić, Mihajlo Jurasović, Branislav Nikolić, Milan Rastavac, Dragan Lacmanović, Vladimir Pantelić, Srđan Trailović, Aleksandar Janković, Ljubiša Tumbaković, Ognjen Koroman, Slaviša Jokanović, Dragan Aničić, Srđan Blagojević, Igor Bondžulić, Branko Vukašinović, Aleksandar Veselinović, Miloš Veselinović, Nenad Vanić, Vladica Grujić, Dragan Grčić, Zoran Govedarica, Ratko Dostanić, Bratislav Živković, Marjan Živković, Vladimir Ivić, Dragan Ivanović, Spasoje Jelačić, Vladimir Janković, Dragoslav Jevrić, Dušan Kljajić, Sava Kovačević, Zlatko Krmpotić, Gordan Petrić, Ivica Šimičić, Goran Šaula, Saša Štrbac, Vlado Čapljić, Nenad Cvetković, Radovan Ćurčić, Milić Ćurčić, Milan Stojanoski, Dragan Stevanović, Dragan Spasić, Aleksandar Stevanović, Branko Smiljanić, Nenad Sakić, Dragan Stojković, Predrag Rogan, Vladimir Radenković, Aleksandar Rogić, Milan Ristić, Vladica Petrović, Zoran Popović, Robert Prosinečki, Vladan Petrović, Slađan Nikolić, Saša Nikolić, Zoran Mirković, Goran Lazarević.

Takođe, i treneri sa nacionalnom pro licencom: Dušan Bajić, Vladimir Madžarević, Vladimir Kožul, Duško Obadović, Nikola Puača, Predrag Pešić, Vladimir Stanisavljević, Igor Tufegdžić, Goran Dragoljić i Slavoljub Kizić, odnosno golmanskom A licencom Boban Bajković, Saša Krsmanović, Dragan Uzunović i Đorđe Pantić.

Stečene licence važiće tri godine.

FOTO: Miki Antić