СЕМИНАР ПОВОДОМ ОБНОВЕ УЕФА ЛИЦЕНЦИ | ЉУПКУ ПЕТРОВИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

01.01.2023.

У хотелу М одржан је семинар поводом обнове УЕФА лиценци. Српски стручњаци, као и гости из региона су се едуковали кроз предавања Милоша Миљанића, директор Центра за едукацију ФСС, Горана Сретеновића и Марка Стојановића, а другог дана Милоша Милојевића, тренера Црвене звезде, Горана Чумиаћ, тренера у А тиму Србије и поново Горана Сретеновића.

Да све протекне у најбољем реду побринули су се најискуснији Љубиша Тумбаковић, Милован Ђорић, Љупко Петровић и Милорад Косановић. Последњи је био и најрасположенији за интеракцију са наследницима, после сваке теме укључивао се и до детаља преносио искуства, али и опажања кад је струка у питању.

Радни дан је стартовао уручивањем Љупку Петровићу плакету за животно дело од Љубише Тумбаковића, председника Организације тренера ФСС. Стручњак велике каријере, човек који је освојио Европу са Црвеном звездом, био шампион државе са Војводином, тренер огромног знања, дефинитивно је оставио велики траг на овим просторима. По свему оствареном заслужио је признање и регион и фудбалски свет ће памтиће га као великог шампиона.

У наставку програма Љубиша Тумбаковић је био позитивно изненађен присуством шездесетак полазника.

– Интересантно за струку је да се појављује велика група младих тренера. Много је лепо и оставља посебан утисак да имамо потенцијал, који евентуално у неком периоду испред нас издефинише нову групу тренера, који ће бити мало богатство српског фудбала. Љупко Петровић је заслужио награду, радом присутношћу у тренерском послу већ годинама. То су лепе ствари, али мени је жао што старије колеге полако излазе из фудбала. Опет, лепо је да се неко сети, као тренерска организација. Слушали смо занимљиве дискусије, има материјала да људи који воде фудбал не морају да брину о струци у будућности – похвалио је и млађе нараштаје Тумбаковић.

Милица Ђорић, секретар тренерске организације ФС Србије, објавила је да су предавање за УЕФА ПРО лиценцу похађали: Перица Огњеновић, Драган Радојичић, Михајло Јурасовић, Бранислав Николић, Милан Раставац, Драган Лацмановић, Владимир Пантелић, Срђан Траиловић, Александар Јанковић, Љубиша Тумбаковић, Огњен Короман, Славиша Јокановић, Драган Аничић, Срђан Благојевић, Игор Бонџулић, Бранко Вукашиновић, Александар Веселиновић, Милош Веселиновић, Ненад Ванић, Владица Грујић, Драган Грчић, Зоран Говедарица, Ратко Достанић, Братислав Живковић, Марјан Живковић, Владимир Ивић, Драган Ивановић, Спасоје Јелачић, Владимир Јанковић, Драгослав Јеврић, Душан Кљајић, Сава Ковачевић, Златко Крмпотић, Гордан Петрић, Ивица Шимичић, Горан Шаула, Саша Штрбац, Владо Чапљић, Ненад Цветковић, Радован Ћурчић, Милић Ћурчић, Милан Стојаноски, Драган Стевановић, Драган Спасић, Александар Стевановић, Бранко Смиљанић, Ненад Сакић, Драган Стојковић, Предраг Роган, Владимир Раденковић, Александар Рогић, Милан Ристић, Владица Петровић, Зоран Поповић, Роберт Просинечки, Владан Петровић, Слађан Николић, Саша Николић, Зоран Мирковић, Горан Лазаревић.

Такође, и тренери са националном про лиценцом: Душан Бајић, Владимир Маџаревић, Владимир Кожул, Душко Обадовић, Никола Пуача, Предраг Пешић, Владимир Станисављевић, Игор Туфегџић, Горан Драгољић и Славољуб Кизић, односно голманском А лиценцом Бобан Бајковић, Саша Крсмановић, Драган Узуновић и Ђорђе Пантић.

Стечене лиценце важиће три године.

ФОТО: Мики Антић