A selekcija

Selektor Mladen Krstajić saopštio spisak igrača za oktobarske duele u Ligi nacija protiv Crne Gore i Rumunije

28.09.2018.

Selektor Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za oktobarske mečeve u Ligi nacija, protiv Crne Gore u Podgorici i Rumunije u Bukureštu.

Na dobro posećenoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, selektor je odgovarao na pitanja novinara…

Može li Srbija da igra sa dva špica…

-I Prijović i Mitrović su važni igrači za reprezentaciju.Mi do sada nismo igrali u tom sistemu, ali pred nama su dve važne utakmice, videćemo kako će se stvari odvijati na terenu i nije nemoguće da u nekom trenutku zaigramo i sa dva napadača.

Oko nastupa pojedinih igrača…

-Jednostavno, preko nekih stvari prelazim. Mora da se zna da je Srbija iznad svih nas. Konkretno, priča oko Gaćinovića, izjava koja je osvanula u našim medijima nije verno prenesena. Milivojević? Luka je odličan momak, pravi fajter igrač, ne treba trošiti reči kada je on u pitanju.Mislim da posle svega treba da gledamo samo napred. Uveren sam da svi želimo dobar rezultat i već u Crnoj Gori idemo na pobedu. Uvek verujem u svoju ekipu. Srbija ide u Podgoricu da napravi dobar rezultat, a svesni smo da nas tamo očekuje paklena atmosfera.

Milenković, desni bek ili štoper…Zna li se sastav za meč u Crnoj Gori?

-Što se tiče sastava koji će početi meč u Podgorici, stručni štab i ja već znamo tim…A tim broji 23 igrača, želim da se svi osećaju dobro. Bez obzira na poziciju i zahteve. Važno je da imamo dobru atmosferu. Milenković? Ogroman je potencijal, treba još da radi, voleo bih da u Fiorentini igra na centralnom beku, ali situacija je takva, a možda će jednog dana biti baš na poziciji koja je nama potrebna u reprezentaciji. Dobro je da može da odgovori na obe pozicije.

Da li su naredna dva meča ključna..

-Svaka naredna utamica je ključna.A neću reći ništa novo, i pre starta mi, Rumunija i Crna Gora bili smo viđeni kao glavni favoriti za prvo mesto.

Na spisku nema Luke Jovića…

-Imamo dogovor sa Goranom Đorovićem, koji mnogo dobro radi svoj posao, da u ovom trenutku bude u mladoj selekciji….

Shvataju li igrači da je put preko Lige nacija lakši do Evropskog prvenstva nego kroz kvalifikacije…

-Ovo je proces…da kroz Ligu nacija pružimo šansu i mlađim igračima, a opet da ostvarimo i dobar, željeni rezultat.Ponoviću, idemo u Crnu Goru i Rumuniju da pobedimo. I nema alibija, za sve sam ja odgovoran – zaključio je selektor Mladen Krstajić.