A selekcija

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ POZVAO 26 IGRAČA ZA MEČEVE PROTIV CRNE GORE I LITVANIJE

06.11.2018.

Selektor Mladen Krstajić saopštio je imena igrača za duele u Ligi nacija  protiv Crne Gore i Litvanije, 17. i 20. novembra. Na spisku se nalazi 26 igrača…

-Pozvali smo 26 igrača, jer je veliki broj igrača opterećen kartonima i preti im suspenzija. Pozvali smo Luku Jovića koji je već bio sa nama na Svetskom prvenstvu, a u međuvremenu je bio na raspolaganju selektoru Đoroviću u mladoj reprezentaciji. Sveža krv je i povratnik Ljubomir Fejsa koji je zaslužio da bude deo ove reprezentacije – rekao je Mladen Krstajić.

Srbija se posle četiri kola nalazi na prvom mestu, koliko će biti teško protiv Crne Gore i Litvanije…

-Uvek je pritisak kada igrate za reprezentaciju. Naš cilj je da budemo prvi u grupi, znamo da će biti teško. Važno je da igrači ostanu koncentrisani na obaveze u klubu, jer pred njima je još jedan vikend pred okupljanje, a onda je na nama da ih psihološki pripremimo za ono što ih očekuje u reprezentaciji.

O Nemanji Matiću…

-Pravi je momak, maksimalno ga podržavam. Prema svima sam iskren, tako i prema njemu.

O odsutnim igračima, Nastasiću i Milivojeviću…

-Matija Nastasić je dobar momak, dobar igrač i žao mi je zbog izjava da ne želi više da igra za reprezentaciju. I pored svega,on je i dalje na našem skeneru, kada bude doneo odluku da želi da igra za reprezentaciju, ako bude na potrebnom nivou, zašto da ne…A što se tiče Luke Milivojevića, prešao sam preko nekih stvari, ali onda su se nedavno ponovo pojavile izjave.Nisam zlopamtilo, ostaje i Luka Milivojević na skeneru…

U decembru je žreb za Evropsko prvenstvo 2020. a do završnice kontinentalnog takmičenja vode dva puta, koji je lakši…

-Znali smo i pre starta Lige nacija šta želimo, a to je prvo mesto u grupi. Želimo plasman u B diviziju Lige nacija, a znamo i da jedan od dva puta do Evropskog prvenstva vodi preko baraža Lige nacija.  Videćemo, prvo da sačekamo žreb za kvalifikacije. Uglavnom, cilj nam je da posle utakmica sa Crvom Gorom i Litvanijom ostanemo prvi na tabeli naše grupe i tako osiguramo baraž, a posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo stvari će svakako biti jasnije – rekao je selektor Srbije, Mladen Krstajić.