A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ U INTERVJUU ZA UEFA: PROTIV NORVEŠKE TREBAĆE NAM PUNO VIŠE MITROVIĆA (VIDEO)

22.11.2019.

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković dao je, po okončanju žreba plej -of baraža za plasman na Prvenstvo Evrope, intervju za UEFA koji prenosimo u celosti.

O rivalu u polufinalu baraža za plasman na Prvenstvo Evrope…

„Igramo protiv jedne sjajne ekipe i ako smo nekoga najmanje želeli u ovom baražu onda je to Norveška. Dobili smo jednu dobru ekipu koja se nalazi u rezultatskom usponu. U kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope pokazali su da se radi o jednoj interesantnoj grupi igrača, kompaktnoj, stabilnoj, a u isto vreme imaju igrače koji zavređuju posebnu pažnju. Mi ćemo učiniti sve da se nametnemo snagom našeg kvaliteta, načinom igre i dođemo do finala“- rekao je selektor Srbije.

Kako će Srbija da se spremi za duel u Oslu…

„Sam karakter utakmice, odnosno da se igra samo jedan meč, definiše način na koji ćemo igrati. Pokušaćemo da se nametnemo našim kvalitetom, u isto vreme sve ono što je dobro kod Norveške anuliramo“.

Mitrović je najbolji strelac…

„On je jedan deo našeg najkvalitetnijeg tima, a ono što je dobro kod njega jeste što se stalno dokazuje. Važno je da dobar kontinuitet održi do marta, čak i kasnije, jer on je za nas kapitalan. Međutim, protiv Norveške trebaće nam puno više Mitrovića, da podignemo nivo forme i ostalih igrača koji eventualno mogu da budu velika opasnost za reprezentaciju Norveške“.

Koliko bi značio plasman na EURO…

“ Jako puno. Srbija 20 godina nije bila na Prvenstvu Evrope, dobili bi kontinuitet, bili smo na Svetskom, sada bi otišli na Evropsko prvenstvo. U isto vreme sport u Srbiji je na jednom vrlo zavidnom nivou i publika zna da prepozna kvalitet, zato bi dobro bilo da mi svojim rezultatom približimo publiku našoj reprezentaciji. Sve ćemo učiniti da dođemo do tog rezultata i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“- zaključio je Ljubiša Tumbaković.