A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ | BILO JE OVO LEPO VEČE ZA FUDBALSKU SRBIJU

25.03.2023.

Srbija je ostvarila važnu pobedu na startu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope koje se 2024. godine održava u Nemačkoj. Selektor Dragan Stojković obratio se medijima posle meča…

-Kao trener voleo bih da uvek bude ovako. Da pobedimo 2:0 i ne primimo gol. Svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobedite. Zadovoljan sam uspešnim startom u ovim kvalifikacijama, ostvarili smo ono što smo želeli – rekao je selektor Srbije.

Bilo je novih igrača u našoj selekciji, Eraković, Joveljić, Samardžić…

-Oni su zaslužili da se nađu na terenu i daju doprinos ovoj pobedi. Imamo sveže krvi, oni su u godinama kada ih očekuje lepa fudbalska budućnost. Drago mi je da mogu da računam na sve njih. Pohvale za igru i ponašanje, ozbiljno shvatanje obaveza.

Crna Gora je pobedila u Bugarskoj…

-Nisam iznenađen njihovom pobedom. Oni su kvalitetna reprezentacija. Imamo dovoljno vremena da analiziriamo taj meč. Meni je najvažnije da se naši igrači dobro odmore i spremno dočekamo tu utakmicu koja nas očekuje već za tri dana.

Izlazak Tadića…

-Mislim da smo rutinski pobedili, imali su i oni dve dobre situacije, ali želeli su i oni da se pokažu. Uglavnom dobro je, nebitno da li je 2:0 ili 3:0 jer pred nama je nova utakmica, novi izazov. Znamo šta nam je činiti, znamo šta treba da radimo. Drago mi je ponavljam zbog mlađih igrača, primera radi Eraković je odigrao perfektnu utakmicu…Dobro se sve završilo, važno je naglasiti da je odbrana u ovom sastavu prvi put igrala. Nismo primili gol i to je takođe važno, pored golova koje smo postigli. Planirali smo tri boda i to smo ostvarili.

Debi Lazara Samardžića…

-Prva utakmica i debi nije baš uvek prijatan. Sećam se i mog debija…Mislim da je bio dovoljno skoncentrisan da ne upadne u neki strah. Sve je ovo za njega novo i sve će u budućnosti za njega biti lakše. Vrlo inteligentna igra, inteligentni pasovi, čestitam mu na debiju i verujem da će još mnogo, mnogo utakmica odigrati za Srbiju. Na kraju želim da se zahvalim na podršci, bilo je mnogo navijača, bilo je ovo lepo veče za fudbalsku Srbiju – zaključio je selektor Dragan Stojković.