A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ POSLE MEČA U BUDIMPEŠTI | BIĆE TO NA KRAJU SVE U REDU (VIDEO)

15.10.2023.

Srbija je igrom u Budimpešti zaslužila daleko više, ali usledio je poraz od Mađarske. Selektor Dragan Stojković je odmah posle meča podelio utiske o dešavanjima na travi stadiona Puškaš Arene.

-Slažem se da je ovo poraz koji nismo zaslužili, ali to je sada manje važno, jer smo izgubili utakmicu. Ne mogu i ne želim ništa da zamerim igračima, odigrali su onako kako smo se dogovorili, dali su sve od sebe. Svi ti neki parametri su u našu korist, ali kada vidite rezultat, na kraju je ipak negativan. Generalno, nemam razloga za neku brigu, mi idemo ka svom cilju, sve zavisi od nas, bez obzira što smo večeras izgubili, a nismo zaslužili po nekom mom viđenju. Ali to je fudbal, ima dana kada te neće, kada lopta neće u gol. Da li je to zbog ovih 70000 ljudi, da li je zbog ambijenta i atmosfere, ali očigledno da si Mađari imali dosta sreće – rekao je selektor Dragan Stojković.

Pokušali ste bez Tadića i Kostića, promenili sistem, zaigrali sa četvoricom pozadi, u prvom poluvremenu nije pomoglo…

-Napravili smo neke greške, primili golove. Oni nisu počeli iz taktičkih razloga, znate svi da za tri dana imamo novu utakmicu, mnogo važnu, možda i važniju nego ovu večeras. I sigurno je važnija. Sve je išlo onako kako je trebalo da ide. Mi smo se spremali za ovu utakmicu, onako kako ste videli Srbiju večeras. Odvažnu, odlučnu, u pas igri, u stvaranju šansi, u svemu onome što jedna ekipa treba da ima kada igra ovako važne utakmice. I čestitam igračima, samo taj rezultat nije ono što su oni zaslužili.

Čestitali ste Marku Rosiju i pre poslednjeg zvižduka francuskog sudije…

-Pa dobro, čestitao sam mu zato što je već bio kraj ostao je možda minut. Njima čestitke na plasmanu, oni sa ovom pobedom sigurno neće propustiti šansu da odu na Evropsko prvenstvo. I dalje sve zavisi od nas, u našim rukama je plasman na Evropsko prvenstvo i učinićemo sve da odemo.

Da li ste na početku kvalifikacija očekivali lakši put…

-Očekivao sam lakše u smislu da ćemo u te poslednje dve, možda tri utakmice jednim korakom biti u Nemačkoj. I ovako će to biti sve u redu na kraju. Ja verujem, ne da verujem nego sam siguran, da su momci svesni toga. I daćemo sve od sebe da u sledećoj iutakmici protiv Crne Gore dođemo do pozitivnog rezultata – zaključio je selektor Srbije.