Vesti

UEFA | SAOPŠTENJE ZA NAVIJAČE

19.03.2020.

Poštovani navijači,

Kako je i objavljeno, UEFA EURO 2020 je odložen zbog rizika koji stvara pandemija koronavirusa. Iako smo razočarani ovom vešću kao i mnogi od vas, doneli smo ovakvu odluku da bismo zaštitili zdravlje svih u fudbalu. UEFA EURO 2020 je trebalo da se odigra u 12 gradova Evrope od 12. juna do 12. jula 2020. Odigravanje turnira ove godine bi hiljade navijača dovelo u rizik od zaraze, kao i nepotrebno opteretilo državne javne službe država uključenih u organizaciju utakmica.

Novi datumi koji su predloženi su 11. juni do 11. jula 2021. godine, a to bi trebalo da pomogne završetku svih nacionalnih takmičenja ove sezone, koja su trenutno na pauzi zbog situacije koju je izazvao virus COVID – 19.

UEFA želi da kupci ulaznica, kao i ostali klijenti paketa usluga znaju da će im, ako ne budu mogli da prisustvuju turniru 2021. godine, nominalna vrednost ulaznica i paketa biti u potpunosti refundirana. U toku narednih mesec dana, dalje informacije o postupku refundacije će biti javljene postojećim kupcima ulaznica putem elektronske pošte i na veb stranici euro2020.com/tickets.

U međuvremenu, sva naša takmičenja i utakmice (uključujući i prijateljske utakmice) za klubove i nacionalne reprezentacije (žene i muškarci) su obustavljena do daljeg. Baraži za UEFA EURO 2020 i međunarodne prijateljske utakmice, prvobitno zakazane za kraj marta, igraće se u terminu predviđenom za međunarodne susrete početkom juna, a u zavisnosti od situacije.

Nastavićemo da vam dostavljamo najnovije informacije na našoj veb stranici UEFA.com, i pokušati da odgovorimo na vaša pitanja, čim relevantne informacije budu dostupne. Za sve važne informacije, možete očekivati da ćemo vas kontaktirati putem elektronske pošte.

A da biste se zabavili tokom ove nepredviđene pauze od fudbala, ceo program arhiva i novi sadržaj biće na UEFA.tv.

Vodite računa o sebi,

Vaš UEFA tim