A selekcija

Prvi trening “Amerikanaca”

23.01.2017.

Hvala Muslinu na poverenju, moramo da mu odgovorimo na pravi način

 

Reprezentacija Srbije koja će u nedelju, 29. januara da brani ugled, pre svega, domaćeg šampionata, jer će na megdan SAD u San Dijegu, izaći igrači Superlige, odradila je prvi trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Selektor Slavoljub Muslin i saradnici bili su primorani da zbog loših vremenskih uslova i veoma hladnog vremena, trenažni proces obave u sali Sportskog centra,a igrači nisu krili zadovoljstvo zbog avanture koja sledi.

-Raduje me što sam dobio poziv selektora, velika je čast. Znamo da on prati našu ligu u kojoj ima mnogo talentovanih igrača, potencijala za A reprezentaciju. Ponašanjem i igrom želim da se odužim za ukazanu priliku- rekao je fudbaler Partizana Marko Jevtović

Jevtović je podsetio da su svi igrači u procesu priprema za prolećni deo sezone, a da im u San Dijegu sledi dobra provera.

– Čeka nas dobra selekcija, koja će praktično biti u najjačem sastavu. Ovo će biti jako dobra provera za sve nas, a na nama je da odgovorimo na pravi način – istakao je Marko Jevtović.

Nikola Maraš iz Rada ne krije da je dobro što će ekipa imati mnogo više vremena za uigravanje, nego što je to bilo na prošlom okupljanju, pred meč sa Katarom.

-Imamo više vremena za upoznavanje nego na prošlom okupljanju i mislim da će biti i bolji rezultat. Mnogo bi bolje bilo da je okupljanje u redovnom terminu, jer nismo u takmičarskom ritmu, ali takva je situacija. Nadam se da ćemo pružiti maksimum i dobro se pokazati u San Dijegu – rekao je defanzivac Rada.

Igrače u Americi očekuju mnogo bolji uslovi…

– Ovde ne možemo da treniramo kako treba, imali smo velikih problema. Na Banjici smo deset dana trenirali po ledu. U San Dijegu će biti bolje i to me veoma raduje – naglasio je Nikola Maraš.

Kruševljanin Marko Gobeljić ističe da mu je čast što je na spisku i za drugo okupljanje selekcije Superlige…

– Velika je čast biti deo reprezentacije. Verovatno sam igrama to i zaslužio. Nadam se boljem rezultatu nego u Kataru – rekao je Gobeljić i dodao.-

Selektor Muslin ima drugačiju taktiku od klubova Superlige, ali se nadam da ćemo se dobro spremiti za njegove zahteve.

Možda i najiskusniji igrač u ovoj reprezentaciji je fudbaler Novog Pazara Enver Alivodić …

– Ovo je za mene verovatno i najveće iskustvo u karijeri. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Poznajem skoro sve igrače i mislim da ćemo se brzo uklopiti – rekao je Enver Alivodić.