Futsal selekcija u Staroj Pazovi

23.01.2017.

Ivančić pozvao najbolje za provere protiv Italije

Najbolja futsal reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pred provere koje će imati protiv Italije, 30. januara u Arzinjanu (20,30) i dan kasnije u Viljorbi (19,30).

Selektoru Goranu Ivančiću odazvali su se dva golmana Nemanja Momčilović (Ekonomac) i Stefan Filipović (Fon), igrači Mladen Kocić (Tjumen, Rusija), Miloš Simić (Informatika, Rumunija), Vladimir Milosavac (Euromotus), Denis Ramić (Ekonomac), Miloš Stojković (Ekonomac), Slobodan Rajčević (Nacional, Hrvatska), Marko Perić (Kaos, Italija), Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Andrija Stanković (Fon), Dragan Tomić (Banka, Bejrut), Nikola Matijević (Ekonomac) i Jovan Lazarević (Euromotus).

-Dva meča u Italiji poslužiće nam kao priprema pred aprilski start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – rekao je selektor Goran Ivančić.

Od standardnih igrača nedostaje samo golman Miodrag Aksentijević koji se oporavlja od povrede šake.

U kvalifikacijama za EP Srbija se nalazi u grupi 5 sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, zatim neugodnom selekcijom Poljske i pobednikom preliminarne runde grupe B u kojoj se nalaze Grčka, Moldavija, Vels i San Marino. Očekuje se da Grci kao favoriti budu pobednici ove grupe i uključe se u poslednji krug kvalifikacija za plasman na EP, a mečevi naše runde kvalifikacija na programu su od 4. do12. aprila 2017. godine. Utakmice preliminarne runde koja broji sedam grupa igraju se od 23. januara do 1. februara 2017. godine.