A selekcija

Muslin: Ne plašim se rizika, vredno iskustvo za igrače

23.01.2017.

Reprezentacija Srbije koju čine igrači iz Superlige počela je pripreme za prijateljski meč sa SAD koji se igra 29.januara u San Dijegu. Dočekao je selektor Slavoljub Muslin, zajedno sa svojim saradnicima, one koji će nas predstavljati u Americi, a u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi došli su svi igrači sa spiska, izuzev Filipa Manojlovića i Srđana Plavšića koji danas imaju test sa Crvenom zvezdom pa će se sutra priključiti saigračima u reprezentaciji.

 

Srbiju će u San Dijegu predstavljati golmani Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik, Surdulica), igrači Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac, Čačak), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Saša Jovanović (Mladost, Lučani).

-Pojedini igrači su bili sa nama u Kataru, ostale znamo sa superligaških terena i sada je najvažnije da se za kratko vreme što bolje uigramo – rekao je selektor Slavoljub Muslin i objasnio „nesporazum“ sa Čukaričkim.

-Bilo je malo problema zbog pisanja pojedinih medija, ali bez razloga. Svi su skočili na Lalatovića, a on nije ni bio trener Čukaričkog kada su nas iz kluba zamolili da im izađemo u susret i igrače oslobodimo obaveze. Izašli smo im u susret, tako da tu apsolutno nije bilo problema, a igrači Čukaričkog biće sa nama na nekom narednom okupljanju.

Selektor je najavio promenu sistema za proveru u San Dijegu…

-Prvu i poslednju utakmicu koju smo igrali, mislim na selekciju Superlige, onu sa Katarom, pokušali smo da igramo u sistemu u kome igra naša najbolja reprezentacija, ali videlo se da postoji problem, jer mnogi klubovi igraju u nekom drugom sistemu. A kako nemamo sada mnogo vremena za uigravanje, prilagodićemo sistem onom koji oni igraju u klubovima.

Nije tajna da će meč sa SAD predstavljati veliki ispit za igrače iz domaćeg šampionata…

 

-Želim da vidimo mlade igrače, one koji imaju potencijal, da ih vidimo na jednom višem nivou. Domaćin će igrati u najačem sastavu, a na momcima je da se pripreme i odgovore zahtevima koji se postave.I ne treba da budemo strogi prema njima.Jeste da smo izgubili u Kataru, ali nije to ništa strašno, jer na ovaj način pomažemo našim igračima da steknu novo iskustvo i pojedinačno svakako napreduju.

Odgovornost je velika, a selektor ne krije da se ne plaši izazova, bez obzira na okolnosti…

-Na ovakav način pomažemo klubovima, jer odakle ćemo sutra dobiti i imati igrače za reprezentaciju nego iz našeg prvenstva. Istina, ovo trenutno nisu sve najbolji igrači koje imamo iz našeg šampionata, ali ja svesno ulazim u rizik, jer mislim da je i to deo mog posla, sve u želji da dignemo nivo našeg fudbala.

Prvi trening reprezentacija će imati danas u 16,00…

-Naredna dva dana sam mislio da radimo dva puta dnevno, ali nam to ne dozvoljavaju vremenski uslovi. Radićemo na veštačkoj travi, kao i u sali, a po dolasku u San Dijego treniraćemo u mnogo boljim uslovima.

Na kraju, selektor je preneo i detalje sa sastanka koji je održao sa igračima…

-Rekao sam momcima da je veoma važno da se pokažu u dobrom svetlu, ali da im taj zatev ne predstavlja pritisak. Meni je važno da vidim volju i pravi pristup, disciplinu u izvršavanju svih zadataka, a svako može da pogreši – zaključio je Slavoljub Muslin.