Provera omladinki: Srbija igrala, Slovačka pobedila 1:2 (1:2)

06.03.2017.

STRELCI: Stadion: 0:1Panakova 20, 0:2 Mrazikova 33, 1:2 Ivanović 35. SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 200. Sudija: Marina Višnjić. Pomoćnici: M.Milošević, Z. Punoševac. Žuti kartoni: Bogorova, Mrazikova (Slovačka).
SRBIJA: Đapić, Baka (od 46. Bradić), Vučković, Đuriček, Kardović, Poljak, Mišeljić (od 55. Belovan), Ivanović, Filipović, Zlatanović (od 46. Kovačević), Knežević.
SLOVAČKA: Rezekova, Vagaska, Lukačova, Gmiterova, Lemešova, Bogorova, Bielikova, Mrazikova, Bočonova, Panakova, Žemberova.
Omladinska reprezentacija Srbije poražena je u prvom od dva meča sa Slovačkom, u sklopu priprema za poslednju rundu kvalifikacija za plasman na EP.
Devojke selektora Lidije Stojkanović bile su mnogo bolji rival, ali izostala je bolja realizacija koja je na kraju kumovala konačnom ishodu. Prosto je neverovatno šta su sve promašile naše devojke,a s druge strane Slovakinje su iz nekoliko pokušaja postigle dva gola, drugi koji se retko viđa na fudbalskim terenima. Mogla je Srbija i do izjednačenja sa bele tačke, kod rezultata 1:2, ali definitivno nismo imali sreće.
Žensku omladinsku reprezentaciju Srbije očekuje poslednja runda kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Severnoj Irskoj, a na turniru čiji domaćin je Norveška od 4. do 11. aprila, izabranice selektora Lidije Stojkanović imaće za rivale još selekcije Švedske i Italije.