Vesti

PRIZNANJE IZ RUKU PREDSEDNIKA SRBIJE | MOMČILU MARIĆU SREBRNA MEDALJA ZA ZASLUGE U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA

01.12.2020.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, svečano je danas uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Odlikovanja su uručena za angažovanje na sprovođenju mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID – 19 i pomoći civilnom stanovništvu. Medalje su im dodeljene povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, kao i povodom 21. godišnjice bitke na Košarama.
Za zasluge u borbi protiv koronavirusa, Srebrnom medaljom odlikovan je i zastavnik prve klase Momčilo Marić, načelnik servisa za održavanje VMA, inače Komesar za takmičenje ženskih liga FSS.

Obraćajući se odlikovanima, Aleksandar Vučić je poručio da oni nisu više samo zastavnici, kapetani, potpukovnici, pukovnici i generali, već su od danas nosioci državnih priznanja i da svaki od njih sada o tome mora da vodi računa na svakom mestu.

„Vi ste posebni, dokazali ste se svojoj državi i narodu, a to ceo život morate da ispunite obaveznošću i odgovornošću“, podvukao je predsednik, zamolivši dobitnike da sa ponosom nose svoja odlikovanja.

Vučić je kazao da se radi o važnim i vrednim odlikovanjima, ne u materijalnom, već ljudskom smislu, koje govore o tome koliko su svojim radom i delima zadužili otadžbinu Srbiju.

„Mi ne dajemo mnogo odlikovanja, ali u teškim vremenima se uvek pokažu oni koji su najvredniji i koji zaslužuju da od države dobiju zahvalnost“, naglasio je on.

Vučić se zahvalio na trudu, radu, posvećenosti dobitnika priznanja i istakao da su odlikovanja nešto što ostaje uvek njihovim porodicama na ponos, jer je država umela da prepozna i odlikuje za veličanstvena i izuzetna dela.

„Vaša deca i svi oko vas mogu da se ugledaju na vaša dela. Želim vam da imamo nešto lakša vremena, da morate nešto manje truda i hrabrosti da ulažete. Ali sam siguran da ćete znati na najbolji način da odgovorite na sve odgovornosti i izazove“ rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Čestitao im je još jednom na odlikovanjima i rekao da država ne očekuje ništa manje od njih u budućnosti. Dodeli odlikovanja prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.