A selekcija

Prijović, Ivanović, Tadić...Bog nas nagradio!

10.10.2017.

Bilo je mnogo odricanja, narod je to prepoznao, zato nam se i vratilo

Srbija je trijumfom u poslednjem kolu izborila direktan plasman na Mundijal u Rusiji, prvo veliko takmičenje posle osam godina pauze.Posle meča igrači nisu skrivali emocije…
-Nismo igrali kako možemo, čim se ne „otvori“ utakmica kako treba mnogo je teže. Malo nam je krivo zbog zvižduka, ali stvarno ne možemo da opišemo koliko smo srećni. Najbitnije je da smo ostvarili cilj i svi treba da se radujemo. Dosta nas je plakalo. Ja volim naš narod jer ne skrivamo emocije. Bilo je mnogo odricanja, mislim da je to narod prepoznao, zato nam se i vratilo- rekao je Dušan Tadić.
Tadić podseća koliki je teret pao…

-Ne sećam se šta sam sve radio u tom trenutku, sve sam saigrače grlio. Videlo se koliko smo srećni i da nam je pao teret sa srca. Mi volimo da igramo pod pritiskom, ali stvarno je bilo veliko opterećene i drago mi je da smo pobedili na kraju. Znali smo da sve zavisi od nas i samo smo se na to fokusirali“, dodao je Tadić.

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ:OVO SANJAŠ KAO DETE

„Orlovi“ su se dugo tražili rešenje protiv Gruzije, da bi 15 minuta pre kraja Aleksandar Prijović konačno probio led.
Prijović je ušao kao rezerva protiv Gruzije i 15 minuta kasnije postigao jedini gol na utakmici vredan direktnog plasmana na Mundijal 2018.
-To se sanja kao dete i zaista nije moglo bolje. Zaslužili smo Svetsko prvenstvo. Kad sam dao gol samo sam se zahvalio Bogu za sve godine što sam čekao da mi se ukaže prilika i uživao sam u trenutku. Nisam disao dok su saigrači skakali na mene – rekao je Aleksandar Prijović.

BRANISLAV IVANOVIĆ:BOG NAS NAGRADIO
Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je posle plasmana na Svetsko prvenstvo da je ovo veoma važan trijumf cele generacije.

-Ovo je važan i veliki trijumf cele generacije, zaslužili smo. Teška utakmica u kojoj je protivnik dominirao, pod pritiskom smo jako teško igrali, mislim da nas je bog nagradio, možemo da slavimo uspeh. Naša zemlja je na Svetskom prvenstvu i mislim da ćemo u Rusiji pokazati najbolje lice Srbije. Za mene lično ne postoji bolja zemlja od Rusije tamo mi je svaki stadion domaći –istakao je posle meča kapiten Orlova i dodao.- Mislim da smo stvorili jednu atmosferu koja je napravila ovaj rezultat. Zadnje dve utakmice nisu bile na našem nivou, bili smo smušeni i delovali smo lose. Imali smo jako težak period u fudbalu duzi niz godina, možemo da pokažemo mnogo bolji fudbal.

Nemanja Matić ne krije da je najsrećniji u ovom trenutku…
-Imali smo veliki pritisak pred ovu utakmicu. Hteli smo strpljivo da igramo, znali smo da ćemo imati šanse, a s druge strane nam je bilo najbitnije da ne primimo gol iz neke naivne prilike. Najsrećniji sam u ovom trenutku. Hvala ljudima što su nas podržali. Pokazali smo kako se bori za dres Srbije, ne kako se igra najlepši fudbal, jer nismo igrali najbolje u ovim kvalifikacija, već kako se bori i zbog toga smo u Rusiji – rekao je Nemanja Matić.
Nemanja je pet minuta pre svih saigrača iz reprezentacije izašao na teren pred početak drugog poluvremena.
– Pričali smo nekoliko minuta u svlačionici i sve je bilo jasno. Nisam mogao da čekam, želeo sam da što pre počnemo i završimo. Nadam se da publika nije ljuta zbog prvog poluvremena, jer posle duže vremena smo se plasirali na SP. Raduje me što ćemo moći da predstavimo Srbiju na Mundijalu.

Posle svega, kao da još nismo svesni uspeha koji je postignut, ali do žreba u Moskvi, 1. decembra, sve će doći na svoje mesto. Uglavnom, još jednom čestitke igračima, hvala im za svu radost koju su nam podarili tokom kvalifikacija, a na najvećem sportskom događaju na svetu neka pokažu zašto su među 32 najbolje selekcije na svetu.