А селекција

Пријовић, Ивановић, Тадић...Бог нас наградио!

10.10.2017.

Било је много одрицања, народ је то препознао, зато нам се и вратило

Србија је тријумфом у последњем колу изборила директан пласман на Мундијал у Русији, прво велико такмичење после осам година паузе.После меча играчи нису скривали емоције…
-Нисмо играли како можемо, чим се не „отвори“ утакмица како треба много је теже. Мало нам је криво због звиждука, али стварно не можемо да опишемо колико смо срећни. Најбитније је да смо остварили циљ и сви треба да се радујемо. Доста нас је плакало. Ја волим наш народ јер не скривамо емоције. Било је много одрицања, мислим да је то народ препознао, зато нам се и вратило- рекао је Душан Тадић.
Тадић подсећа колики је терет пао…

-Не сећам се шта сам све радио у том тренутку, све сам саиграче грлио. Видело се колико смо срећни и да нам је пао терет са срца. Ми волимо да играмо под притиском, али стварно је било велико оптерећене и драго ми је да смо победили на крају. Знали смо да све зависи од нас и само смо се на то фокусирали“, додао је Тадић.

АЛЕКСАНДАР ПРИЈОВИЋ:ОВО САЊАШ КАО ДЕТЕ

„Орлови“ су се дуго тражили решење против Грузије, да би 15 минута пре краја Александар Пријовић коначно пробио лед.
Пријовић је ушао као резерва против Грузије и 15 минута касније постигао једини гол на утакмици вредан директног пласмана на Мундијал 2018.
-То се сања као дете и заиста није могло боље. Заслужили смо Светско првенство. Кад сам дао гол само сам се захвалио Богу за све године што сам чекао да ми се укаже прилика и уживао сам у тренутку. Нисам дисао док су саиграчи скакали на мене – рекао је Александар Пријовић.

БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЋ:БОГ НАС НАГРАДИО
Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је после пласмана на Светско првенство да је ово веома важан тријумф целе генерације.

-Ово је важан и велики тријумф целе генерације, заслужили смо. Тешка утакмица у којој је противник доминирао, под притиском смо јако тешко играли, мислим да нас је бог наградио, можемо да славимо успех. Наша земља је на Светском првенству и мислим да ћемо у Русији показати најбоље лице Србије. За мене лично не постоји боља земља од Русије тамо ми је сваки стадион домаћи –истакао је после меча капитен Орлова и додао.- Мислим да смо створили једну атмосферу која је направила овај резултат. Задње две утакмице нису биле на нашем нивоу, били смо смушени и деловали смо лосе. Имали смо јако тежак период у фудбалу дузи низ година, можемо да покажемо много бољи фудбал.

Немања Матић не крије да је најсрећнији у овом тренутку…
-Имали смо велики притисак пред ову утакмицу. Хтели смо стрпљиво да играмо, знали смо да ћемо имати шансе, а с друге стране нам је било најбитније да не примимо гол из неке наивне прилике. Најсрећнији сам у овом тренутку. Хвала људима што су нас подржали. Показали смо како се бори за дрес Србије, не како се игра најлепши фудбал, јер нисмо играли најбоље у овим квалификација, већ како се бори и због тога смо у Русији – рекао је Немања Матић.
Немања је пет минута пре свих саиграча из репрезентације изашао на терен пред почетак другог полувремена.
– Причали смо неколико минута у свлачионици и све је било јасно. Нисам могао да чекам, желео сам да што пре почнемо и завршимо. Надам се да публика није љута због првог полувремена, јер после дуже времена смо се пласирали на СП. Радује ме што ћемо моћи да представимо Србију на Мундијалу.

После свега, као да још нисмо свесни успеха који је постигнут, али до жреба у Москви, 1. децембра, све ће доћи на своје место. Углавном, још једном честитке играчима, хвала им за сву радост коју су нам подарили током квалификација, а на највећем спортском догађају на свету нека покажу зашто су међу 32 најбоље селекције на свету.