А селекција

Велики успех за наш фудбал, играчима највеће заслуге

10.10.2017.

Селектор Славољуб Муслин истиче да је ово заједнички успех свих структура у ФСС, захвалио се и навијачима, али највише признања иде играчима

Селектор Славољуб Муслин дочекан је аплаузом на конференцији за медије,а одмах се захвалио свима који су помогли Србији да се пласира на највеће планетарно такмичење…

-Као што смо очекивали, тешка утакмица против ривала кога није нико победио два пута у групи. И тај последњи корак увек је најтежи, тако је било и сада. Дали смо један гол, то је било довољно за победу и ја бих честитао момцима који су најзаслужнији за ова успех. Честитао бих и свима у Фудбалском савезу на подршци коју смо имали све време и заиста сам поносан на све који су допринели овом успеху. Ово је заједнички успех али пре свега играча. Подршку смо имали и од председника, спортског директора, свих структура. И ово је велики успех за наш фудбал. Многи можда нису веровали, али ја јесам, од првог дана. Сећам се да се причало о некој дисциплини коју сам завео, не нисам, једноставно смо имали добар однос, однос међусобног поштовања и то се видело кроз резултате које смо постизали – рекао је у једном даху селектор Славољуб Муслин.

Осврнуо се селектор и на причу да је дефанзивац, да заводи строгоћу у Старој Пазови…
– Прво, дали смо 20 голова у десет мечева квалификација. Дакле,два по мечу. То је добар просек. Друго, нисам никада заводио строгоћу, никада нисам казнио ни једног фудбалера. Једноставно, после првог сусрета смо имали договор. Знали смо шта хоћемо. Знам да је мало људи у Србији веровало да ће Србија да се пласира на Мундијал у Русији, а ми смо сада, победом против Грузије прошли тај циљ.

Новинаре је интересовало оно што Србију очекује у Русији, али има времена…
-Требаће нам мало времена да се „сетимо“ да смо се пласирали на Светско првенство. Пустио сам момке да прославе овај успех, само ми знамо колико смо напора уложили у све ово. Сретни смо сви, мало смо се испразнили после свега, али успех је ту. Истина, мало смо изгубили игру у ове две утакмице, нисмо били ни комплетни, било је кадровских проблема, морао сам да мењам одбрану, али нећемо сада да се жалимо. Идемо у Русију и то је сада најважније за српски фудбал.

Требаће мало времена да се слегну утисци…
-Чекамо жреб, имена противника, али рано је сада да причамо о ономе што нас очекује у Русији. Имаћемо већ 9. и 14. новембра две пријатељске утакмице,почињемо са проверама, шансу ће добити и други играчи, једноставно свима су врата отворена. Понављам, све честитке момцима, њима иду највеће заслуге за остварено.
Селектор не крије да је амбијент био фантастичан…
-Још једном хвала публици, било је изванредно, само што ми нису кренуле сузе када је цео стадион певао химну. Амбијент је био изванредан, уосталом као и против Велса, када је заиста све било феноменално.


Новинаре је занимало који је детаљ био пресудан у квалификацијама, селектор истиче да их је било више…
-Први детаљ су оне три утакмице када сам постао селектор.Имао сам 15 дана на располагању да ме играчи упознају, упознају моје идеје…Ти мечеви су нам много значили. Други моменат? Можда је то онај тренутак у Грузији када код резултата 1:0 Грузија није постигла други гол.Брзо смо се вратили у игру и на крају преокренули резултат. Трећи? Победа у Даблину. То је можда дефинитивно преломило квалификације и решило путника за Русију – закључио је Славољуб Муслин.