A selekcija

Veliki uspeh za naš fudbal, igračima najveće zasluge

10.10.2017.

Selektor Slavoljub Muslin ističe da je ovo zajednički uspeh svih struktura u FSS, zahvalio se i navijačima, ali najviše priznanja ide igračima

Selektor Slavoljub Muslin dočekan je aplauzom na konferenciji za medije,a odmah se zahvalio svima koji su pomogli Srbiji da se plasira na najveće planetarno takmičenje…

-Kao što smo očekivali, teška utakmica protiv rivala koga nije niko pobedio dva puta u grupi. I taj poslednji korak uvek je najteži, tako je bilo i sada. Dali smo jedan gol, to je bilo dovoljno za pobedu i ja bih čestitao momcima koji su najzaslužniji za ova uspeh. Čestitao bih i svima u Fudbalskom savezu na podršci koju smo imali sve vreme i zaista sam ponosan na sve koji su doprineli ovom uspehu. Ovo je zajednički uspeh ali pre svega igrača. Podršku smo imali i od predsednika, sportskog direktora, svih struktura. I ovo je veliki uspeh za naš fudbal. Mnogi možda nisu verovali, ali ja jesam, od prvog dana. Sećam se da se pričalo o nekoj disciplini koju sam zaveo, ne nisam, jednostavno smo imali dobar odnos, odnos međusobnog poštovanja i to se videlo kroz rezultate koje smo postizali – rekao je u jednom dahu selektor Slavoljub Muslin.

Osvrnuo se selektor i na priču da je defanzivac, da zavodi strogoću u Staroj Pazovi…
– Prvo, dali smo 20 golova u deset mečeva kvalifikacija. Dakle,dva po meču. To je dobar prosek. Drugo, nisam nikada zavodio strogoću, nikada nisam kaznio ni jednog fudbalera. Jednostavno, posle prvog susreta smo imali dogovor. Znali smo šta hoćemo. Znam da je malo ljudi u Srbiji verovalo da će Srbija da se plasira na Mundijal u Rusiji, a mi smo sada, pobedom protiv Gruzije prošli taj cilj.

Novinare je interesovalo ono što Srbiju očekuje u Rusiji, ali ima vremena…
-Trebaće nam malo vremena da se „setimo“ da smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Pustio sam momke da proslave ovaj uspeh, samo mi znamo koliko smo napora uložili u sve ovo. Sretni smo svi, malo smo se ispraznili posle svega, ali uspeh je tu. Istina, malo smo izgubili igru u ove dve utakmice, nismo bili ni kompletni, bilo je kadrovskih problema, morao sam da menjam odbranu, ali nećemo sada da se žalimo. Idemo u Rusiju i to je sada najvažnije za srpski fudbal.

Trebaće malo vremena da se slegnu utisci…
-Čekamo žreb, imena protivnika, ali rano je sada da pričamo o onome što nas očekuje u Rusiji. Imaćemo već 9. i 14. novembra dve prijateljske utakmice,počinjemo sa proverama, šansu će dobiti i drugi igrači, jednostavno svima su vrata otvorena. Ponavljam, sve čestitke momcima, njima idu najveće zasluge za ostvareno.
Selektor ne krije da je ambijent bio fantastičan…
-Još jednom hvala publici, bilo je izvanredno, samo što mi nisu krenule suze kada je ceo stadion pevao himnu. Ambijent je bio izvanredan, uostalom kao i protiv Velsa, kada je zaista sve bilo fenomenalno.


Novinare je zanimalo koji je detalj bio presudan u kvalifikacijama, selektor ističe da ih je bilo više…
-Prvi detalj su one tri utakmice kada sam postao selektor.Imao sam 15 dana na raspolaganju da me igrači upoznaju, upoznaju moje ideje…Ti mečevi su nam mnogo značili. Drugi momenat? Možda je to onaj trenutak u Gruziji kada kod rezultata 1:0 Gruzija nije postigla drugi gol.Brzo smo se vratili u igru i na kraju preokrenuli rezultat. Treći? Pobeda u Dablinu. To je možda definitivno prelomilo kvalifikacije i rešilo putnika za Rusiju – zaključio je Slavoljub Muslin.