У 19

Пораз омладинаца који не боли, Србија у завршници квалификација за ЕП

10.10.2017.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Илић 29, 1:1 Л.Конор 59.2:1 Фаруђа 70. Стадион у Ватерфорду. Гледалаца: око 500. Судија: Никола Попов (Бугарска). Жути картони: Афолаби (Република Ирска), Којић, Петровић, Влалукин, Јовељић, Илић (Србија).Црвени картон:А.Поповић (Србија) 90, Болгер (Република Ирска) 90.
РЕПУБЛИКА ИРСКА: Траверс, Мекена, Керол, ОШеј, Вилсон, Т. Конор, Молумби, Л.Конор, Болгер, Фаруђа, Афолаби.
СРБИЈА:А.Поповић, Влалукин, Веселиновић, Бошњак, Терзић, Илић, Којић (од 82. Живковић), Петровић, Станојев (од 74. Ђ.Јовановић), Јовељић, С.Јовановић (од 65. Л.Николић).
Омладинска репрезентација Србије поражена је у трећем мечу првог круга квалификација за пласман на Европско првенство од Републике Ирске – 1:2(1:0).
После две победе, против Кипра и Азербејџана, изабраници селектора Милоша Велебита, доживели су пораз који не боли, јер су пласман у завршни круг квалификација оверили на време. И сада су наши момци добро ушли у меч, повели голом Луке Илића, али у наставку је уследио преокрет. Умор због великог броја утакмица за кратко време (три меча за шест дана) одразио се на наставак игре и домаћин је славио.


Без обзира, Србија је оставила одличан утисак на турниру и са много оптимизма очекује жреб и наставак квалификација за Европско првенство које се идуће године одржава у Финској.