U 17

PRAZNIK FUTSALA U LOZNICI, SRBIJA POVELA, IRAN POKAZAO ZAŠTO JE TREĆI NA SVETU

04.02.2019.

STRELCI: 1:0 Rajčević 4, 1:1 Abasi 7, 1:2 Tajebi iz penala 12, 1:3 Šahari 14, 1:4 Oladžobad 28, 1:5 Abasi 30, 2:5 Simić 33, 2:6 Abasi 38, 3:6 Rajčević 39. Dvorana „Lagator“ u Loznici. Sudije: Nebojša Panić, Vladan Radulović (Srbija), Ali Hafizi (Iran).

SRBIJA: Aksentijević, Rašić, Tomić, Pršić, Rajčević.Vulić, Petrov, Vesić, Ramić, Lazarević, Vukadinović, Simić, Stojković, Radovanović.

IRAN:S.Mohamadi, Ahmadi, Sangsefidi, Hasanzadeh, Tajebi.M.Mohamadi, Ganzarbade, Nasrolazed, Oruji, Abasi, Pojur, Šahari, Oladžobad, Azimi.

U fenomalnom ambijentu prepunog „Lagatora“ u Loznici, futsal selekcija Srbije poražena je od trećeplasirane selekcija sveta i višestrukog šampiona Azije, reprezentacije Irana – 3:6(1:3).

U prvom od dve meča (naredni duel istih rivala je u utorak od 20,00 u Šapcu) sa Iranom, izabranici selektora Gorana Ivančića došli su prvi u vođstvo sjajnim golom Rajčevića, ali posle tog čina iz četvrtog minuta, Iran je pokazao zašto je jedna od najboljih selekcija na svetu u futsalu. Možda i najbolji akter meča, Seid Ahmad Abasi, postigao je brzo svoj prvi od tri gola, a do kraja prvog dela utakmice, Tajebi iz penala i Šahari su preokrenuli rezultat.

U nastavku smo videli dobro izdanje našeg tima, stvarali smo prilike, ali Iran je znao da kazni svaki propust.Simić i Rajčević su uspeli da postignu efektne golove, ali ponovo je Abasi, pre svih, briljirao u redovima gostiju. Na kraju dobra provera Orlova pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i fantastična promocija futsala u ambijentu kome su prisustvovali i mnogi zvaničnici Fudbalskog saveza Srbije.