U 19

Posle pobede, poraz omladinaca u drugoj proveri sa Bugarskom pred završni krug kvalifikacija za plasman na EP – 1:4 (0:3)

08.03.2018.

STRELCI: 1: 0 Kabov 18, 2:0 Kabov 32, 3:0 Jančev 33, 3:1 Maksimović 62, 4:1 Živkov 89. Stadion u Smitliju. Gledalaca: oko 200. Sudija: Dmitar Dimitrov. Žuti kartoni: Dukić, Dunđerski, Jovanović. Crveni karton:Dunđerski, Nikolić, Jovanović (Srbija).
BUGARSKA: Dulgerov, Hristov (od 67. Antov), Tombak, Vakadenov, Živkov, Jančev (od 52. Gruev), Ivanov, Kabov (od 65. Isuf), Borisov, Kostadinov, Jankov (od 54. Gavov).Selektor Angel Stojkov.
SRBIJA: Mićanović, Dunđerski (od 48. Đorđević), Ivančević, Bošnjak, Dukić (od 46. Mitrović), Vukmanović (od 46. Veličković), Kocić (od 46. Nikolić), Mišković, Radulović (od 68. Joveljić), Maksimović, Jovanović.Selektor Miloš Velebit.
Omladinska reprezentacija Srbije (generacija 1999.) posle pobede u prvom testu sa Bugarskom (1:0), poražena je od istog rivala u poslednjoj proveri pred završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo i mečeve koje izabranici selektora Miloša Velebita igraju od 21. do 27. marta u Rumuniji.
Srbija je u dvomeč sa Bugarima ušla sa kombinovanom selekcijom, jer Miloš Velebit iz objektivnih razloga nije mogao da računa na veliki broj igrača koji su nastupali u prvom krugu kvalifikacija u Republici Irskoj.
Duel u Smitliju obilovao je sa dosta uzbuđenja, pre svega zbog lošeg i tendencioznog suđenja domaćeg arbitra koji nije imao iste aršine, a rezultat je mogao biti i povoljniji za nas da smo iskoristili brojne prilike u kojima su se našli Maksimović već u uvodnim minutima meča, odnosno u drugom delu igre Veličković, Radulović, Joveljić, Jovanović…Uglavnom, Velebit je mogao da se uveri u mogućnosti debitanata i dobije jasnu sliku pred ono što očekuje ovu generaciju u Rumuniji gde će nam rivali biti Ukrajina, Švedska i domaća reprezentacija. Od 13. do 15. marta u planu je još jedno okupljanje selekcije u SC FSS u Staroj Pazovi kao poslednja priprema za drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.