Posle omladinki, blistale i kadetkinje, dobar remi sa Belgijom 2:2(1:0), Srbija u drugom krugu kvalifikacija za EP

29.09.2017.

STRELCI:1:0 E.Petrović 36(iz jedanaesterca), 2:0 Krstić 43, 2:1 De Bond 50, 2:2 De Bond 69. Stadion Žarkova. Gledalaca: oko 300. Žuti kartoni: De Bond, Kamps (Belgija).
SRBIJA:J.Petrović, Marjanović, Vorkapić, Denda, Krstić, Raičević (od 57. Stupar), E.Petrović, Gajdobranski, Đurović (od 61. Bulatović), Pavlović (od 73. D.Petrović), Barjaktarović.
BELGIJA:Bastien, Kamps (od 64. Šulen), Martens, Pirote, Knapen, Buabadi, Telings, De Bond, Mersans, Kordie (od 41. Vilis), Degrote.
Septembar koji će da se pamti, ali i mesec lepog uvoda u ono što nas očekuje kada se radi o ženskom reprezentativnom fudbalu. Posle odličnih partija i rezultata omladinske selekcije u Finskoj, gde su devojke Nikoslava Bjegovića overile plasman u drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, obradovale su nas i kadetkinje Dragiše Zečevića.
Protiv favorita Belgije pružile su odličnu partiju i posle pobede u meču sa Belorusijom(2:0), a zatim dominacije i rekordnog rezultata (9:0) u susretu sa Makedonkama, naše devojke su pokazale da ženski reprezentativni fudbal ima lepu budućnost. Remu u meču sa selekcijom koja ima daleko veću tradiciju u ženskom fudbalu, može samo da hrabri selektora i stručni štab. Sada ostaje da obe naše selekcije sačekaju rivale za drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo i pokušaju da naprave veliki iskorak plasmanom među najbolje mlade selekcije na Starom kontinentu. Bio bi to veliki uspeh za ženske reprezentativne selekcije FSS.