После омладинки, блистале и кадеткиње, добар реми са Белгијом 2:2(1:0), Србија у другом кругу квалификација за ЕП

29.09.2017.

СТРЕЛЦИ:1:0 Е.Петровић 36(из једанаестерца), 2:0 Крстић 43, 2:1 Де Бонд 50, 2:2 Де Бонд 69. Стадион Жаркова. Гледалаца: око 300. Жути картони: Де Бонд, Кампс (Белгија).
СРБИЈА:Ј.Петровић, Марјановић, Воркапић, Денда, Крстић, Раичевић (од 57. Ступар), Е.Петровић, Гајдобрански, Ђуровић (од 61. Булатовић), Павловић (од 73. Д.Петровић), Барјактаровић.
БЕЛГИЈА:Бастиен, Кампс (од 64. Шулен), Мартенс, Пироте, Кнапен, Буабади, Телингс, Де Бонд, Мерсанс, Кордие (од 41. Вилис), Дегроте.
Септембар који ће да се памти, али и месец лепог увода у оно што нас очекује када се ради о женском репрезентативном фудбалу. После одличних партија и резултата омладинске селекције у Финској, где су девојке Никослава Бјеговића овериле пласман у други круг квалификација за пласман на Европско првенство, обрадовале су нас и кадеткиње Драгише Зечевића.
Против фаворита Белгије пружиле су одличну партију и после победе у мечу са Белорусијом(2:0), а затим доминације и рекордног резултата (9:0) у сусрету са Македонкама, наше девојке су показале да женски репрезентативни фудбал има лепу будућност. Рему у мечу са селекцијом која има далеко већу традицију у женском фудбалу, може само да храбри селектора и стручни штаб. Сада остаје да обе наше селекције сачекају ривале за други, завршни круг квалификација за пласман на Европско првенство и покушају да направе велики искорак пласманом међу најбоље младе селекције на Старом континенту. Био би то велики успех за женске репрезентативне селекције ФСС.