PlayMakers

PLAYMAKERS PROGRAM POČEO U SRBIJI

12.11.2021.

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je ove jeseni UEFA Disney Playmakers, a projekat je od oktobra meseca počeo sa realizacijom u gotovo 30 vrtića i školica sporta širom Srbije. UEFA i Dizni kreirali su Playmakers, najveći evropski program za devojčice koji ima za cilj da ih osnaži da uz čarobni svet mašte naprave prvi korak na svom fudbalskom putu a Srbija je jedna od sedam zemalja u kojima je projekat počeo ove godine.

Gotovo 600 devojčica uzrasta pet do osam godina u nekoliko gradova i sela u Srbiji zajedno sa edukovanim trenerima svake nedelje uz magiju Dizni crtanih filmova uče osnove fudbala i razvijaju svoje motoričke i životne veštine. Partneri projekta su Happy kids na svojih devet lokacija, Fantasy, Bibi dečiji svet, Mala Oaza i Eko zvezdica iz Beograda, potom Školica sporta Lebane, Gimnastički klub Niš, Dositej Obradović, Kole Rašić i ZumZum predškolske ustanove iz Niša dok Lastavica, Kolibri, Ciciban, Zeka, Alisa i Sanda Marjanović sprovode program u Subotici.

Cilj projekta je da osnažimo devojčice da budu zdrave i samouverene, da se sprijatelje, nauče važne životne veštine i zaljube se u fudbal, a u veliku podršku u programu dali su i ženski fudbalski klubovi Mašinac, Crvena zvezda, Heroj, Mačva i Spartak koji će među ovim devojčicama sigurno pronaći buduće zvezde svojih timova.

Početak programa je prirodan nastavak kampanje ”Fudbal je za devojčice” kojom je FSS skrenuo pažnju javnosti na ženski fudbal, a koja je u finalu UEFA GROW takmičenja za najbolji projekat u kategoriji komunikacija.