PlayMakers

PLAYMAKERS SEMINAR U SPORTSKOM CENTRU FSS (VIDEO)

13.07.2021.

Fudbalski savez Srbije odabran je od strane UEFA za pilot projekat Playmakers, a  u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održan je seminar na kome su učestvovali edukatori programa koji su prošli UEFA obuku kao i zainteresovani ženski fudbalski klubovi.
Playmakers je sportska aktivnost koja nudi zabavan i siguran način da devojčice od pet do osam godina, kroz kretanje, igru i magiju Diznijevog pripovedanja upoznaju fudbal. Cilj programa je da osnaži devojčice da budu zdrave i samouverene, da se sprijatelje, nauče važne životne veštine i zaljube se u fudbal.


Šest edukatora koji su pohađali UEFA obuku za sprovođenje Playmakers programa okupili su se u ponedeljak u Kući fudbala u Staroj Pazovi kako bi postavili osnov za sprovođenje programa u vrtićima i predškolskim ustanovama, a potom su im se pridružili i predstavnici ženskih fudbalskih klubova. ŽFK Mašinac, ŽFK Heroj, ŽFK Spartak, ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Mačva odazvali su se pozivu da se programu priključe kao učesnici ili partneri, a Fudbalski savez Srbije im je na seminaru uručio i poklon opremu povodom kampanje “Fudbal je za devojčice”.
Svim prisutnima obratio se i UEFA mentor za Srbiju, John Ackerley, koji je istakao pozitivnu energiju, kao i entuzijazam i kreativnost predstavnika FSS i poželeo sreću u daljoj realizaciji programa.

Jedna od edukatora, Milica Stanković, srpska reprezentativka koja je po profesiji pedagog smatra da je ovo sjajan način da se što više devojčica zaljubi u fudbal.
„Pre obuke nisam u potpunosti razumela kako je moguće spojiti Dizni i fudbal, ali sam posle sjajnih radionica i grupnog rada sa UEFA mentorima sigurna da je ovo inovativan i odličan način da omasovimo ženski fudbal i pomognemo devojčicama da kroz fudbal i igru steknu samopouzdanje, budu aktivne i žive zdrav život“, istakla je Milica Stanković.
Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal u Fudbalskom savezu Srbije i organizator seminara, potvrdila je stav Stanovićeve i dodala:
„Kampanja FSS-a pod nazivom „Fudbal je za devojčice“ naišla je na oduševljenje javnosti i time je postavljen temelj za dalji razvoj ženskog fudbala i program kao što je Playmakers, koji ima za cilj da privuče devojčice i motiviše ih da se bave fudbalom. Sjajno je što među edukatorima imamo trenere koji rade sa devojkama ali i Milicu koja je kao reprezentativka pravi primer i motivacija za devojčice koje budu bili deo Playmakers“, zaključila je Ruža Ilić.

Playmakers program počeće u septembru i trajaće 10 nedelja u vrtićima i predškolskim ustanovama širom Srbije.

Zapratite FSS
Vesti iz kategorije