PlayMakers

PLAYMAKERS СЕМИНАР У СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ ФСС (ВИДЕО)

13.07.2021.

Фудбалски савез Србије одабран је од стране УЕФА за пилот пројекат Playmakers, а  у Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржан је семинар на коме су учествовали едукатори програма који су прошли УЕФА обуку као и заинтересовани женски фудбалски клубови.
Playmakers је спортска активност која нуди забаван и сигуран начин да девојчице од пет до осам година, кроз кретање, игру и магију Дизнијевог приповедања упознају фудбал. Циљ програма је да оснажи девојчице да буду здраве и самоуверене, да се спријатеље, науче важне животне вештине и заљубе се у фудбал.


Шест едукатора који су похађали УЕФА обуку за спровођење Playmakers програма окупили су се у понедељак у Кући фудбала у Старој Пазови како би поставили основ за спровођење програма у вртићима и предшколским установама, а потом су им се придружили и представници женских фудбалских клубова. ЖФК Машинац, ЖФК Херој, ЖФК Спартак, ЖФК Црвена звезда и ЖФК Мачва одазвали су се позиву да се програму прикључе као учесници или партнери, а Фудбалски савез Србије им је на семинару уручио и поклон опрему поводом кампање “Фудбал је за девојчице”.
Свим присутнима обратио се и УЕФА ментор за Србију, John Ackerley, који је истакао позитивну енергију, као и ентузијазам и креативност представника ФСС и пожелео срећу у даљој реализацији програма.

Једна од едукатора, Милица Станковић, српска репрезентативка која је по професији педагог сматра да је ово сјајан начин да се што више девојчица заљуби у фудбал.
„Пре обуке нисам у потпуности разумела како је могуће спојити Дизни и фудбал, али сам после сјајних радионица и групног рада са УЕФА менторима сигурна да је ово иновативан и одличан начин да омасовимо женски фудбал и помогнемо девојчицама да кроз фудбал и игру стекну самопоуздање, буду активне и живе здрав живот“, истакла је Милица Станковић.
Ружа Илић, менаџер за базични фудбал у Фудбалском савезу Србије и организатор семинара, потврдила је став Становићеве и додала:
„Кампања ФСС-а под називом „Фудбал је за девојчице“ наишла је на одушевљење јавности и тиме је постављен темељ за даљи развој женског фудбала и програм као што је Playmakers, који има за циљ да привуче девојчице и мотивише их да се баве фудбалом. Сјајно је што међу едукаторима имамо тренере који раде са девојкама али и Милицу која је као репрезентативка прави пример и мотивација за девојчице које буду били део Playmakers“, закључила је Ружа Илић.

Playmakers програм почеће у септембру и трајаће 10 недеља у вртићима и предшколским установама широм Србије.

Запратите ФСС
Вести из категорије