PlayMakers

PLAYMAKERS ПРОГРАМ ПОЧЕО У СРБИЈИ

12.11.2021.

Фудбалски савез Србије покренуо је ове јесени UEFA Disney Playmakers, а пројекат је од октобра месеца почео са реализацијом у готово 30 вртића и школица спорта широм Србије. УЕФА и Дизни креирали су Playmakers, највећи европски програм за девојчице који има за циљ да их оснажи да уз чаробни свет маште направе први корак на свом фудбалском путу а Србија је једна од седам земаља у којима је пројекат почео ове године.

Готово 600 девојчица узраста пет до осам година у неколико градова и села у Србији заједно са едукованим тренерима сваке недеље уз магију Дизни цртаних филмова уче основе фудбала и развијају своје моторичке и животне вештине. Партнери пројекта су Happy kids на својих девет локација, Fantasy, Биби дечији свет, Мала Оаза и Еко звездица из Београда, потом Школица спорта Лебане, Гимнастички клуб Ниш, Доситеј Обрадовић, Коле Рашић и ЗумЗум предшколске установе из Ниша док Ластавица, Колибри, Цицибан, Зека, Алиса и Санда Марјановић спроводе програм у Суботици.

Циљ пројекта је да оснажимо девојчице да буду здраве и самоуверене, да се спријатеље, науче важне животне вештине и заљубе се у фудбал, а у велику подршку у програму дали су и женски фудбалски клубови Машинац, Црвена звезда, Херој, Мачва и Спартак који ће међу овим девојчицама сигурно пронаћи будуће звезде својих тимова.

Почетак програма је природан наставак кампање ”Фудбал је за девојчице” којом је ФСС скренуо пажњу јавности на женски фудбал, а која је у финалу UEFA GROW такмичења за најбољи пројекат у категорији комуникација.

Запратите ФСС