A selekcija

ORLOVI U PORTUGALU | ONO ŠTO JE POSTALA PRAKSA OD KAKO JE DRAGAN STOJKOVIĆ PREUZEO ULOGU SELEKTORA "A" TIMA, NASTAVILO SE (VIDEO)

13.11.2021.

Ono što je postala praksa od kako je Dragan Stojković preuzeo ulogu selektora A tima, nastavilo se. Stručni štab i igrači iskoristili su vreme pre poslednjeg treninga i konferencije za medije da prošetaju  tokom svog boravka u Portugalu, a uslovi u kojima čekaju meč sa domaćinom su zaista na visokom nivou.

Kaškaiš i Eštoril, atraktivne lokacija na severu Lisabona, postale su kosmopolitski i turistički centar Portugalije od trenutka kada je Kralj Luis Prvi krajem 19. veka izabrao ova mesta za svoju letnju rezidenciju. Ako se uzme u obzir umerena klima i podatak da u proseku 260 dana godišnje protekne bez ikakve vremenske nepogode, jasno je zašto se i portugalska aristokratija odlučila da prati primer kraljevske porodice i da na obali Atlantskog okeana grade vile i palate.
Vodiči toplo preporučuju da se poseti Kaškaiš baš iz razloga da bi se osetila atmosfera i doživele čari toga vremena. Putujući automobilom ili vozom, priobalnim putem i prugom koji idu paralelno sa rekom Tago, zaista stičete utisak da ste u nekom filmu sa fantastičnom scenografijom.

U jednom trenutku prolazite pored prelepih plaža Eštorila, a već u drugom pored zidina i tvrđava koje su na neki način odbrambeni štit Lisabona. Kada se približite Kaškaišu, zastane vam dah pred prizorom „Forte do „ bele zidane kule sa crvenim fenjerom i balkonom unutar kružnog utvrđenja, koja se nalazi između dve čuvene parohije, Santo Amaro sa jedne i Trafarije sa druge strane.