A selekcija

ORLOVI U JAPANU | ŽELJKO GAVRIĆ, MILOŠ VULIĆ I ALEKSA TERZIĆ (VIDEO)

09.06.2021.

Željko Gavrić je jedan od desetorice debitanata koji će utakmicu protiv Jamajke pamtiti do kraja života…

„Loše smo ušli u utakmicu, malo zbog vremenske razlike, a malo zbog klimatskih uslova i svih tih okolnosti koje su bile protiv nas. Mislim da smo se sada bolje adaptirali i da ćemo protiv Japana pružiti daleko bolju partiju. Očekuje nas mnogo ozbiljnija provera od one koju smo imali u ponedeljak. Mlada je ekipa, treba nam vremena da se upoznamo i uigramo“.

Mladi fudbaler je protekle sezone doprineo osvajanju duple krune Crvene zvezde sa osam postignutih golova, od kojih je jedan ušao u konkurenciju za Gol sezone.

„Sezona je bila fenomenalna, završila se osvajanjem dva trofeja, ali što se tiče individualnog učinka, trebalo bi to da bude mnogo bolje u narednom prvenstvu. Želeo bih da se zahvalim Misteru što mi je ukazao čast da budem deo A reprezentacije Srbije, njegovi saveti mi mnogo znače“.

U sistemu 4-3-3 u kome je Srbija počela utakmicu sa Jamajkom, Gavrić je činio krilni napadački tandem sa drugarom iz tabora večitog rivala, Nemanjom Jovićem.

„U reprezentaciji vlada sjajna atmosfera, ne oseća se rivalstvo između Zvezdaša i Partizanovaca i to je sasvim normalno. Nije to slučaj samo ovde, dok smo u opremi nacionalnog tima. Bilo gde da se sretnemo, mi smo drugari i nema veze ko za koji klub nastupa. Da, slažem se dobro i na terenu sa Jovićem, igramo na sličnim pozicijama. Fudbalski gledano, baš se razumemo”.


Milošu Vuliću je poziv za mečeve u Japanu stigao u poslednji čas, što ni za trunku nije umanjilo njegovo zadovoljstvo zbog prilike da debituje u dresu državnog tima.

„Upravo tako, ogromna čast i u isto vreme velika obaveza. Hteo bih da se zahvalim selektoru i direktoru, kao i svima u stručnom štabu koji su mi omogućili da budem deo ekipe. Uradiću sve što je u mojoj moću da opravdam njihova očekivanja“ – rekao je prvotimac italijanskog Krotonea, a onda se osvrnuo na utakmicu sa Jamajkom:

„Bilo je mnogo objektivnih razloga zašto nismo pružili bolju partiju. Navikavamo se i dalje na vremensku razliku, imamo problem sa spavanjem, sa obrocima… Iako smo utakmicu pripremili kako treba, prvo poluvreme je bilo ispod našeg nivoa. U nastavku je sve došlo na svoje mesto, šteta što nismo pobedili, ali je još važnije da smo svi istrčali u jednom jakom ritmu i da se niko nije povredio“.

Protiv Japana nas očekuje daleko ozbiljnija provera.

„Svakako, reč je o ozbiljnom protivniku, veoma su organizovani i već smo počeli da se pripremamo za ono što nas čeka u petak. Nije lako, mnogo je novih igrača u reprezentzaciji, još uvek se upoznajemo i navikavamo na zahteve Mistera i njegovog stručnog štaba. Radimo maksimalno i nadamo se da će protiv Japana rezultat biti pozitivan“.

Aleksa Terzić je odličnu sezonu u dresu Empolija krunisao pozivom i debijem za A reprezentaciju Srbije.

„Imao sam sreću da već na početku sezone odigram par odličnih utakmica, zabeležio sam asistencije u Kupu protiv Napolija i u prvenstvu protiv Frozinonea. To mi je ulilo samopouzdanje i posle je sve išlo znanto lakše. Moram da nastavim sa napornim radom, da se uzdižem i dokazujem iz dana u dan. To je jedini recept za uspeh u fudbalu“.

Terzić je protiv Jamajke počeo na poziciji levog bočnog defanzivca i zajedno sa Mitrovićem, Čestićem i Petkovićem činio poslednju liniju srpskog tima.

„Presrećan sam zbog debija za reprezentaciju. Kada sam dobio poziv, srce mi je bilo puno. San svakog dečaka koji igra fudbal je da jednog dana obuče dres državnog tima i meni se to ostvarilo. Zahvaljujem se Misteru na ukazanom poverenju i svima koji su mi pružili šansu da budem sada u Japanu. Nadam se da ih nisam razočarao“.

Mladi fubdaler uverava da će srpski tim delovati daleko bolje u duelu sa Japanom.

„U početku je bilo teško, imali smo dug i naporan put, pa je adaptacija išla sporije. Polako ulazimo u ritam, bitno je da se uradi dobar oporavak i da se što bolje spremimo za utakmicu sa Japanom. Znače nam ovi treninzi, naročito zbog striktnih mera karantina kojima smo izloženi u hotelu u Kobeu. Praktično, ovo nam je jedina prilika da izađemo napolje i da malo osetimo kako je u Japanu. Zato i ostajemo što duže na terenu… samo neka se trenira, bolje to nego da budemo u zatvorenom“.