A selekcija

ORLOVI U JAPANU | REMI U PROVERI SA JAMAJKOM, ORLOVI SA DESET DEBITANATA, PRVENAC PAVLOVIĆA (VIDEO)

07.06.2021.

STRELCI: 0:1 Grej 29, 1:1 Pavlović 61.Stadion: u Miki. Sudija: Jamamoto (Japan)

SRBIJA: Nikolić (46.M.Ilić), Petković (74.Vulić), Mitrović, Čestić (Pavlović), Terzić, Gudelj, Grujić (65.Maksimović), I.Ilić (46.Spajić), Gavrić (46.Makarić), Jović, Joveljić.

JAMAJKA: Tejlor , Mur, Bel, Lou ( 72.Morison), Fišer, Harding, Marijapa, Vilijams (87.Lambert), Grej (77.Tilt), Ist, Targot (67.Malkolm).

Reprezentacija Srbije igrala je – 1:1 (0:1) sa Jamajkom u prvoj od dve provere koju izabranici selektora Dragana Stojkovića imaju u Japanu. Orlovi su protiv „rege-bojsa“ igrali sa desetoricom debitanata. sedam startera i trojicom koja su u igru ušla u nastavku meča. Selektor Stojković je, pre meča sa Japanom, 11. juna, želeo da ukaže poverenje i proveri mogućnosti što većeg broja igrača.

Nije bilo mnogo prilika i uzbuđenja u prvom delu igre, ali jeste grešaka koje su mogle biti i plod neuigranosti, jer u postavi naše selekcije bilo je sedam debitanata. Orlovi su najozbiljnije pripretili u 27. minutu posle akcije Grujić – Joveljić, a Jamajčani su pokušavali iz retkih kontra-napada da ugroze Nikolića. Igrao se 29. minut kada je Jamajka došla u vođstvo, činilo se da nema opasnosti, ali posle jedne greške na ivici šesnaesterca Andre Grej je iskoristio poklon i doveo svoju selekciju u vođstvo. Kao da je taj gol malo uticao na bioritam našeg sastava, usledila je serija grešaka i mala konfuzija koja na sreću nije ponovo ugrozila gol Nikolića. Do izjednačenja smo mogli u 43. minutu, Petković je dobro centrirao, a Ilić pokušao glavom. I dva minuta kasnije videli smo dobru akciju našeg sastava, ali završni pas Terzića prema Gavriću nije bio precizan.

U nastavku meča selektor Dragan Stojković je odmah izvršio četiri izmene, Marko Ilić je na golu zamenio Nikolića, zadnja linija je pojačana Spajićem i Pavlovićem, a najbolji strelac Superlige Srbije Milan Makarić je sa Joveljićem bio najbliži protivničkom golu. I delovala je Srbija agresivnije, odlučnije u odnosu na rivala koji je i u prvom delu igre bio veoma agresivan. Čekali smo da kvalitet dođe do izražaja i doneo ga je Strahinja Pavlović, golom u 61. minutu. Izvršili smo ozbiljan pritisak na zadnju liniju Jamajčana, Petković je dva puta uputio centaršut, a Pavlović je posle odbitaka prihvatio loptu i onda iz drugog pokušaja gađao i pogodio donji desni ugao gola Jamajke. Nastavio je naš tim posle izjednačenja sa napadima, nekoliko dobrih akcija je bilo po desnoj strani, nedostajalo je malo više koncentracije za završni pas koji bi doneo potpuni preokret. Orlovi su bili mnogo bolji rival u nastavku, konkretniji, odlučniji, ali do kraja nije bilo promene rezultata. Naredni meč protiv Japana, Srbija igra 11. juna (12,25).

DEBITANTI

Selektor Dragan Stojković je od prvog minuta na teren poslao sedmoricu debitanata: golmana Đorđa Nikolića, defanzivce Savu Aranđela Čestića, Aleksu Terzića, vezistu Ivana Ilića, te ofanzivce Nemanju Jovića, Željka Gavrića i Dejana Joveljića. U nastavku su priliku dobili i golman Marko Ilić, odnosno  Milan Makarić i Miloš Vulić.