Vesti

ORLOVI U BUDIMPEŠTI | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I KAPITEN DUŠAN TADIĆ PRED MEČ SA MAĐARSKOM

13.10.2023.

Srbija sutra (14.oktobar – 20,45) igra važan meč na putu do Prvenstva Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj, a pred poslednji trening Orlova na stadionu „Puškaš Arena“ u Budimpešti, pred brojnim izveštačima srpskih i mađarskih medija bili su selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

„Moje mišljenje se ne menja. Cilj svih nas, prevashodno moj kao selektora, jeste da Srbija ostvari plasman na EURO 2024. Tim znam 99 odsto, ali ajde da sačekamo sutrašnji dan. Ono što me raduje jeste rad, ponašanje igrača, njihov pristup obavezama. Zato mislim da će dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i daju poslednji atom snage. Mlada reprezentacija? Sigurno je bolno, ali ne bih više komentarisao, želim fokus i koncentraciju za naš meč. Kakva je situacija sa Veljkovićem? Neće igrati. Ima bolove, primicač je u pitanju, ne možemo da računamo na njega. A za Crnu Goru ćemo videti. Mađarski tim je veoma kvalitetan, poseduju jednu vrstu samopouzdanja, deluju čvrsto, organizovano, pokazali su to u Beogradu. Bili su bolji u prvom, mi u drugom, osvojili su tri boda, a mi smo došli ovde da vratimo ta tri boda. Želimo revanš. Imaju odlične igrače, u svakom slučaju videćemo. Oni žele da budu bolji, ali želimo i mi, tako da sve to garantuje dobru utakmicu. Stadion je prelep, nosi ime fudbalskog velikana, uslovi su fenomenalni, razlika između naših utakmica je što smo mi igrali pred praznim tribinama, a oni igraju pred 65000 gledalaca. Fudbal se igra zbog navijača, zato sam bio jako tužan kada su nama tribine bile prazne zbog kazne. Ne bi smelo u budućnosti da nam se to dešava. Želimo i mi pune tribine koje bi bile uz naše igrače. To je dodatni motiv da sav svoj talenat iskažeš na pravi način. Ovo su utakmice koje život znače, zato je mobilnost prethodnih dana bila maksimalna“ izjavio je selektor Dragan Stojković.

„Dosta dobro smo igrali na gostujućim terenima, želimo tako da nastavimo. Pred nama su dva meča, bilo bi dobro da pobedimo, timski duh je jako dobar i to ćemo pokazati sutra. Imali smo i kod kuće dobre rezultate, ali nekako se nameštalo da su nam odlučujući mečevi u gostima, pa možda nas je to inspirisalo. Igrali smo ovde već dva puta, kvalitetni su uslovi, teren odličan, ali i kod nas je Marakana bila dobra, teren nikad bolji, ovde je nov, lep stadion i lepo je igrati na novom stadionu. Očekujem da imamo podršku i ovde, naravno domaćin je brojniji, ali verujem da će se čuti i naši navijači“ rekao je Dušan Tadić.