Вести

ОРЛОВИ У БУДИМПЕШТИ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ ПРЕД МЕЧ СА МАЂАРСКОМ

13.10.2023.

Србија сутра (14.октобар – 20,45) игра важан меч на путу до Првенства Европе које се идуће године одржава у Немачкој, а пред последњи тренинг Орлова на стадиону „Пушкаш Арена“ у Будимпешти, пред бројним извештачима српских и мађарских медија били су селектор Драган Стојковић и капитен Душан Тадић.

„Моје мишљење се не мења. Циљ свих нас, превасходно мој као селектора, јесте да Србија оствари пласман на ЕУРО 2024. Тим знам 99 одсто, али ајде да сачекамо сутрашњи дан. Оно што ме радује јесте рад, понашање играча, њихов приступ обавезама. Зато мислим да ће дати све од себе да одиграју добру утакмицу и дају последњи атом снаге. Млада репрезентација? Сигурно је болно, али не бих више коментарисао, желим фокус и концентрацију за наш меч. Каква је ситуација са Вељковићем? Неће играти. Има болове, примицач је у питању, не можемо да рачунамо на њега. А за Црну Гору ћемо видети. Мађарски тим је веома квалитетан, поседују једну врсту самопоуздања, делују чврсто, организовано, показали су то у Београду. Били су бољи у првом, ми у другом, освојили су три бода, а ми смо дошли овде да вратимо та три бода. Желимо реванш. Имају одличне играче, у сваком случају видећемо. Они желе да буду бољи, али желимо и ми, тако да све то гарантује добру утакмицу. Стадион је прелеп, носи име фудбалског великана, услови су феноменални, разлика између наших утакмица је што смо ми играли пред празним трибинама, а они играју пред 65000 гледалаца. Фудбал се игра због навијача, зато сам био јако тужан када су нама трибине биле празне због казне. Не би смело у будућности да нам се то дешава. Желимо и ми пуне трибине које би биле уз наше играче. То је додатни мотив да сав свој таленат искажеш на прави начин. Ово су утакмице које живот значе, зато је мобилност претходних дана била максимална“ изјавио је селектор Драган Стојковић.

„Доста добро смо играли на гостујућим теренима, желимо тако да наставимо. Пред нама су два меча, било би добро да победимо, тимски дух је јако добар и то ћемо показати сутра. Имали смо и код куће добре резултате, али некако се намештало да су нам одлучујући мечеви у гостима, па можда нас је то инспирисало. Играли смо овде већ два пута, квалитетни су услови, терен одличан, али и код нас је Маракана била добра, терен никад бољи, овде је нов, леп стадион и лепо је играти на новом стадиону. Очекујем да имамо подршку и овде, наравно домаћин је бројнији, али верујем да ће се чути и наши навијачи“ рекао је Душан Тадић.