Вести

U21 | ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДУШАНА ЂОРЂЕВИЋА И КАПИТЕНА СТЕФАНА МИТРОВИЋА ПОСЛЕ МЕЧА У ЕНГЛЕСКОЈ

13.10.2023.

Млада репрезентација (U21) поражена је у Нотингему од Енглеске у 2. колу квалификација за Првенство Европе, а за три дана „орлиће“ очекује нови дуел у квалификацијама, сада у Северној Ирској.

„Тежак, превисок пораз. Нико није очекивао да нешто овако може да се догоди, припремали смо се и хтели да ствари изгледају другачије. Уз сав квалитет који Енглези поседују, који уопште није споран, зна се да њихови играчи наступају у најачој лиги на свету, надовезао се велики број наших грешака на практично сваком делу терена. Тако да смо за сваку грешку, сваки пропуст, сурово кажњени. Таква једна селекција са толико квалитетних појединаца, лако решава све те поклоњене ситуације“ истиче селектор Душан Ђорђевић.

Овакав пораз боли, али у фудбалу и спорту се нема много времена за, условно речено, плакање. Веома брзо следи нови меч у кавлификацијама за Првенство Европе, ривал је Северна Ирска која је у претходном колу савладала у гостима Азербејџан.

„Једноставно морамо све ово брзо да превазиђемо, морамо да се физички и ментално припремимо за оно што нас очекује. Идемо у Северну Ирску, идемо да победимо и освојимо три бода који би донекле ублажили слику из Нотингема. Са тим бодовима остали би у трци за друго место, а то је нека наша реалност у овом тренутку, поред Енглеске која је и пре почетка била апсолутни фаворит групе“ рекао је Душан Ђорђевић.

И капитен Стефан Митровић не крије да сви желе да што пре забораве нотигемску ноћ.

„Много смо грешили, буквално су казнили сваку нашу грешку. Нисмо смели да дозволимо да примимо толико голова, сада морамо да се дигнемо како знамо и умемо, морамо да победимо Северну Ирску. Свима нам је жао због једног овако лоше одиграног меча. Морамо све да заборавимо, није наравно лако после једног таквог пораза потиснути сва дешавања, али немамо избора. У игри смо за друго место, победа у Северној Ирској сада се намеће као императив“ јасан је капитен Стефан Митровић.

Меч Северна Ирска – Србија, на програму је 16. октобра (20,30).