A selekcija

„ORLOVI“ ODRADILI TRENING U TBILISIJU

23.03.2017.

Muslin i Ivanović: Težak meč, sve od nas zavisi

 

Posle tri sata prijatnog leta do Tbilisija, najbolja reprezentacija Srbije stigla je u Gruziju gde je sutra od 21,00 po lokalnom (18,00 srednjeevropsko) vremenu očekuje važan kvalifikacioni meč na putu do Rusije 2018. Izabranici selektora Slavoljuba Muslina imali su samo nekoliko sati odmora a onda su odradili i poslednji trening na stadionu Dinamo Arena koji prima 55.000 gledalaca i koji će, po nekim najavama, sutra biti ispunjen do poslednjeg mesta.
Pred novinarima su, neposredno pred trening, bili Slavoljub Muslin i Branislav Ivanović.U uvodnim minutima i selektor i kapiten su na ruskom jeziku odgovarali na pitanja domaćih izveštača, a onda bili na raspolaganju i brojnim novinarima iz Srbije.
Prvo pitanje odnosilo se na tim koji će početi meč protiv Gruzije…
-Nisam imao nikavih dilema, svi igrači su nam praktično na raspolaganju i muke su bile slatke. Od prvog trenutka sam znao na koji tim računam za ovu utakmicu- rekao je Slavoljub Muslin.

Šta može da odluči meč…
-Naša obaveza je da igramo na svom nivou, da ne potcenimo rivala i da pružimo svoj maksimum. Ukoliko, dakle, odigramo na našem nivou, a uveren sam da možemo i bolje, mislim da ćemo biti zadovoljni.
I kapiten Ivanović je upozorio da Srbiju sutra očekuje veoma zahtevna utakmica.
-Gruzija nema šta da izgubi, znamo da su veoma opasni,odnosno da mogu biti neugodni. I svesni smo da nas očekuje težak zadatak. Da bi došli do dobrog rezultata moramo sve da učinimo da naš kvalitet dođe do izražaja – ističe Ivanović.
Srbija je tokom ovih kvalifikacija često menjala tim iz raznoraznih razloga, a posle dužeg vremena ponovo će u timu biti i Matić i Ivanović i Kolarov.
-Velika je odgovornost na svim igračima, a mi ukoliko prođemo tu prvu zonu presinga i ako budemo delovali kao tim, onda ćemo biti bliže uspehu – otkriva put do pobede Ivanović.

Gruzija je ne tako davno pobedila i Španiju, a selektor Muslin zna da se radi o selekciji koja može da priredi veliko iznenađenje, ali i neprijatno iznenadi.
-I taj meč protiv Španije potvrda je da mogu da pobede bilo koju selekciju i definitivno su veoma nepredvidiva selekcija. Mi, ipak, igramo u najjačem sastavu u ovom trenutku i bez obzira što su oni možda rasterećeniji jer nemaju mnogo bodova, mi znamo šta nam je činiti. Želimo u Rusiju a tamo se stiže samo pobedama – zaključio je Slavoljub Muslin.