A selekcija

ORLOVI DOPUTOVALI U LAVOV

05.06.2019.

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Lavov, gde će u petak igrati protiv Ukrajine kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo.
Tim Srbije je posle jednog sata leta stigao u Lavov, gde ga je dočekalo sunčano i prijatno vreme.Fudbalere Srbije dočekalo je i nekoliko desetina navijača, uglavnom mlađih, koji su tražili autograme.

Neposredno pred polazak, brojnim predstavnicima medija, na raspolaganju su bili Nikola Milenković i Mijat Gaćinović…

-Očekuje nas zahtevna utakmica, obzirom da za prva dva mesta pretenduju tri ekipe. Zato je veoma bitna utakmica za obe ekipe. Ukrajina je veoma dobra selekcija, mi smo se spremili najviše što možemo. Najači je njihov kolektiv, svi zajedno se brane  napadaju. Imaju dobar defanzivi blok koji je teško probiti- rekao je Nikola Milenković.

Sjajni defanzivac trebalo bi da bude jedan od nosilaca igre naše selekcije u Ukrajini, a posle meča sa Litvanijom, očekuje ga Prvenstvo Evrope za mlade.
Nema umora, čast je igrati za reprezentaciju. Osećam se super svaki put kada dođem da igram. Lepa stvar za karijeru svakog igrača . Trenirao sam individualno, posle sam u Pazovi odlično radio i spreman sam.

Osvrnuo se Milenković na transfer Luke Jovića u Real Madrid.

-Dokazao je da je veliki igrač. Velika je to stvar za srpski fudbal. Mogu samo da mu čestitam.

I Mijat Gaćinović slično razmišlja…

-Nisam znao za podatak da od Svetskog prvenstva u Rusiji nismo izgubili nijedan meč. To može da nam ulije ogromno samopouzdanje i nadam se da ćemo tu fantastičnu seriju nastaviti i posle Ukrajine.Znamo šta želimo i učinićemo sve da to i ostvarimo. Svaka utakmica u ovim kvalifikacijama nosi sa sobom epitet najvažnije. Moramo da se vratimo sa dobrim rezultatom, odnosno sa sva tri boda. Igraćemo svoju igru i pokušaćemo da napadnemo protivnika. Imamo odličan ofanzivni potencijal u ekipi i ne vidim zašto od prvog minuta ne bismo krenuli da damo gol – jasan je Mijat Gaćinović.